Menu
 

Foto: Rīgā aizvadīts unikālā projekta "Viva Latvija!" pirmais pasākums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mārcis Gaujenietis Foto - Mārcis Gaujenietis

12.septembrī Lielajā ģildē siltā, radošā atmosfērā notika pirmais, ilgi gaidītais koncerts jaunā Ineses Galantes fonda projekta pasākumu ciklā "Viva Latvija!" Visi klātesošie kļuva par aizraujoša interaktīva pasākuma dalībniekiem, tā unikālais formāts apvieno muzikālus priekšnesumus, sarunu šovu un meistarklasi.

Ineses Galantes izpildījumā uz Lielās ģildes skatuves skanēja leģendārā Geršvina ārija “Summertime”, ārija no Bellīni operas “Norma”, Džulio Kačīni “Ave Maria” un citi skaņdarbi. Koncertmeistars – pianists Aldis Liepiņš. Koncertā skanēja ārijas un mīlas dueti no pasaulslavenām operām, kuri tika izpildīti kopā ar talantīgajiem Latvijas jaunajiem izpildītājiem – LNO solistu, tenoru Artjomu Safronovu un baritonu Daniilu Kuzminu. Tāpat koncertā un meistarklasē piedalījās spožie konkursa “Ineses Galantes talanti” laureāti Irina Dzodcojeva (soprāns), Klements Aleksāns (baritons) un Valters Gleške (tenors).

Koncerta dalībnieki atklāja personiskus stāstus no radošās dzīves, atbildēja uz skatītāju jautājumiem, bet projekta iedvesmotāja, slavenā operas dīva Inese Galante spoži novadīja vokālo meistarklasi, kā piemērus izmantojot jauno solistu, ikgadējā muzikālā konkursa “Ineses Galantes talanti” laureātu priekšnesumus. Vakaru vadīja populārais un šarmantais Valters Krauze, kura dinamiskie dialogi ar māksliniekiem bija humorpilni un intriģējoši, tāpat viņš novadīja projekta partneru – šokolādes trifeļu ražotāja "Pure Chocolate" – sarūpēto dāvanu izlozes.

Nākošais projekta "Viva Latvija!" pasākums būs etnomūzikas grupas "Tautumeitas" koncerts. Tas notiks Lielajā ģildē ceturtdien, 17.septembrī. Koncertu organizē Ineses Galantes fonds.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.