Menu
 

Dubultos izskanēs koncerts "Pūtēju orķestris bigbenda skaņās"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Zemessardzes orķestra arhīvs Foto - Zemessardzes orķestra arhīvs

Ceturtdien, 17. septembrī, plkst. 19 Jūrmalas Mūzikas vidusskolas Dubultu koncertzālē izskanēs koncerts “Pūtēju orķestris bigbenda skaņās”. Bigbenda sastāvam radītas kompozīcijas un aranžējumus tajā atskaņos Jelgavas bigbends un Zemessardzes bigbends, kā arī solisti – Aija Vītoliņa-Freimane, Luīze Krasta (balss), Andis Klučnieks (flauta) un repa mākslinieks R.2.R.S., liecina informācija pilsētas pašvaldības vietnē.

Koncerta pirmā daļa būs veltīta lielākoties tradicionālajiem džeza mūzikas novirzieniem. Jelgavas bigbends Raita Ašmaņa vadībā atskaņos Maestro Raimonda Paula mūziku Maikla Abenes un Riharda Bērziņa aranžējumos, kā arī amerikāņu komponista Patrika Viljamsa mūsdienu bigbenda standartu. Flautista Anda Klučnieka izpildījumā klausītāji dzirdēs bigbenda sastāvā retāk spēlēta mūzikas instrumenta – lielās flautas – improvizācijas. Ar Jelgavas bigbendu kopā muzicēs lieliskās balss īpašniece Aija Vītoliņa-Freimane.

Vairāk muzikālu eksperimentu gaidāmi koncerta otrajā cēlienā – Zemessardzes bigbenda un tā vadītāja, kapteiņa Anda Kareļa priekšnesumos, kuros dominēs fankmūzika ar spilgti izteiktu ritmu  un ieskanēsies hiphops ar repa elementiem.

Koncertprogrammā iekļauti Teda Džounsa, Kīta Džereta, Gordona Gudvina, Čika Koreas un citu pasaules džeza mūzikas personību opusi, kā arī vairāki īpaši Zemessardzes bigbendam komponēti skaņdarbi, kuru autore ir Zemessardzes orķestra un bigbenda mūziķe, saksofoniste Inga Meijere.

Kopā ar Zemessardzes bigbendu uzstāsies repa mākslinieks ar skatuves vārdu R.2.R.S., kurš savā profesionālajā ikdienā ir Militārās policijas karavīrs Nacionālajos bruņotajos spēkos. Savukārt Luīze Krasta, kuras vokālu varēs baudīt koncertā, Zemessardzes orķestrī spēlē sitaminstrumentus, bet  biežāk redzama orķestra priekšā kā soliste. Koncertā būs klausāma arī eifonija, mežragu un obojas spēle, apliecinot, ka arī šo mūzikas instrumentu skanējums var lieliski iekļauties bigbenda sastāva muzikālajā audumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.