Menu
 

Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja direktora amatam izraudzīta Zanda Ķergalve

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Atklātā konkursā uz Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja (LEBM) direktora amatu uzvarējusi līdzšinējā Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības direktore Zanda Ķergalve, ceturtdien medijiem paziņoja Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāre, atklātā konkursa pretendentu izvērtēšanas komisijas priekšsēdētāja Dace Vilsone.

Jaunās LEBM direktores uzdevums būs nodrošināt pārmaiņu vadību muzejā, primāri novēršot KM un Valsts kontroles pārbaudēs konstatētos darbības pārkāpumus muzejā. Tāpat jaunās vadītājas uzdevumu vidū būs nodrošināt muzeja sistemātisku attīstību un starptautiskās atpazīstamības vairošanu.

Ķergalve konkursā tika izvirzīta kā otrs spēcīgākais kandidāts, pēc tam, kad konkursa augstāko punktu skaita ieguvējs bija atsaucis savu kandidatūru. Pēc Vilsones paustā, augstāko vērtējumu ieguvušais kandidāts atsauca savu kandidatūru, jo bija ilgi jāgaida atbilde pēc intervijas. Kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) šajā sakarā norādīja, ka parasti viņam tiek pārmests par pārāk straujiem lēmumiem, tāpēc šoreiz vēlējies pirms galavārda došanas kārtīgi apdomāties.

Jau ziņots, ka KM izsludinātajā atklātajā konkursā uz LEBM direktora amatu pieteicās 16 pretendenti.

Līdztekus citiem atlases dokumentiem direktora amata pretendentiem bija jāiesniedz muzeja trīs gadu darbības izvērtējums un turpmākās darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi.

Tāpat vēstīts, ka pēc dienesta pārbaudes veikšanas muzejā un Latvijas Muzeju padomes iepazīstināšanas ar dienesta pārbaudes komisijas izdarītajiem slēdzieniem, aprīlī, KM izdeva rīkojumu, uzteicot darba līgumu līdzšinējai LEBM direktorei Ilzei Millersonei.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.