Menu
 

Foto: "Muzikālās bankas" 2020. gada vērtīgākās dziesmas titulu iegūst Intara Busuļa dziesma "Dejo vientulību"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Andrejs Strokins, Daniels Joffe, Rebeka Rozentāle / Latvijas Radio Foto - Andrejs Strokins, Daniels Joffe, Rebeka Rozentāle / Latvijas Radio

Sestdien noslēdzās Latvijas Radio 2 aptauja “Muzikālā banka 2020”, kurā gada vērtīgākās dziesmas titulu ieguva Intara Busuļa izpildītā dziesma “Dejo vientulību”. Par otru vērtīgāko dziesmu tika atzīta grupas “Carnival Youth” izpildītā “Vasara bez internetiem”, savukārt trešo vietu ieņēma “Triānas parka” un Igo kompozīcija “Mālos pelēkos”, liecina Latvijas Radio Komunikācijas un multimediju daļas informācija.

Par gada vērtīgākas dziesmas titulu šovakar sacentās 15 klausītāju iemīļotākās un žūrijas atzinību guvušās kompozīcijas.

Intars Busulis, saņemot apbalvojumu, atzina: “Sākotnēji dziesma bija kā eksperiments, bet dziesma man ir ļoti tuva un dvēseliska, iespējams, tas arī nolasījās”. Līdz ar uzvaru šovakar, “Muzikālās bankas” vērtīgākās dziesmas titulu Intars Busulis ieguvis jau trešo reizi. 2017. gadā Busulis triumfēja ar dziesmu “Nākamā pietura – depo”, savukārt 2008. gadā – ar kompozīciju “Brīvdiena”.

“Muzikālās bankas 2020” noslēguma ceremonijas finālbalsojuma klausītāju iemīļotākās dziesmas sarindojušās sekojoša secībā:

1.“Dejo vientulību”, Intars Busulis
2.“Vasara bez internetiem”, Carnival Youth
3.“Mālos pelēkos”, Triānas parks un Igo
4.“Tūrists”, Dons 
5 “Haosā”, Astro’n’out un Sudden Lights
6.“Lai jau deg”, Ivo Fomins 
7.“Mēs vairs nē”, Samanta Tīna
8.“Stāvēt tuvāk”, DAGAMBA un Patrisha
9.“Tavs karogs”, The Sound Poets
10.“Garīgais arī”, Musiqq
11.“Panama”, Tautumeitas
12.“Drāma”, MARTA
13.“Ietin mani”, Ivo Grīsniņš Grīslis
14.“Šis ir mans laiks”, Aminata
15.“Ir lemts kopā būt”, Iveta Baumane un Roberts Pētersons 

Ja vērtētu tikai ekspertu padome, otrās un trešās vietas ieguvēji atšķirtos – pirmā vieta nemainīgi būtu Intara Busuļa izpildītajai “Dejo vientulību”, otrā – “The Sound Poets” “Tavs karogs”, bet trešā – “DAGAMBA” ar Patrishu par dziesmu “Stāvēt tuvāk”.

Arī paši mūziķi – finālšova 15 vērtīgāko dziesmu izpildītāji – pirmajā vietā pārliecinoši lika Intara Busuļa dziedāto “Dejo vientulību”. Otro vietu, mūziķuprāt, bija pelnījusi Aminata ar “Šis ir mans laiks”, savukārt trešo – “Carnival Youth” dziesma “Vasara bez internetiem”.

“Muzikālā banka” ir Latvijas klausītākās radiostacijas – latviešu mūzikas kanāla Latvijas Radio 2 – rīkota aptauja, kurā ik gadu klausītāji nosaka vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Latvijas Radio 2 ēterā “Muzikālā banka” skan trīs reizes nedēļā, atskaņojot jaunākās dziesmas un iesaistot klausītājus dziesmu vērtēšanā. Gada garumā klausītāju balsojums nosaka nedēļas, mēneša un gada vērtīgākās popa un roka dziesmas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.