Menu
 

Kārlim Lācim un Aijai Vītoliņai iznācis jauns albums – "Lācis. Aija. Divatā"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Una Taal-Medvide Foto – Una Taal-Medvide

Ar otro singlu "Marijas Stjuartes valsis un Džuljetas dziesma" Kārlis Lācis un Aija Vītoliņa laiž klajā jaunu albumu, kas aranžēts tikai klavierēm un balsij. Ar šo ierakstu ir apkopoti un fiksēti latviešu neakadēmiskās mūzikas oriģināli komponista Kārļa Lāča skaņdarbi, kuri tapuši no 2006. – 2020.gadam un ir iemantojuši klausītāju atzinību un mīlestību.

"Līdzās daudzām Aijas Vītoliņas profesionālajām kvalitātēm un spējām šī projekta kontekstā gribu akcentēt tieši laikam un notikumiem atbilstošu programmas ieceri. Ikviens, kurš kādreiz dzirdējis Aijas izpildījumu, atzīst, ka tas ir niansēts, daudzdimensionāls priekšnesums. Tā pievienotā vērtība vienmēr ir tikai šai izpildītājai raksturīgs satura dramatizējums, kuru šoreiz gribam piedāvāt tā autentiskākajā, citu mūzikas instrumentu skaņu nepaspilgtinātā formā. Šāds ieraksts mūsu abu radošajā pieredzē taps pirmo reizi, kas, manuprāt, būs svarīgs papildinājums tuvākās nākotnes koncertu repertuāram,” izteicies komponists Kārlis Lācis. 

Albuma otrais singls radies koncertversijā, jo tajā Džuljetas dziesma seko Marijas Stjuartes valsim, tādēļ studijā tika nolemts abus skaņdarbus neatdalīt un izveidot kopīgu stāstu. Abas tēmas ir no Dailes teātra izrādēm. 

Dziesmai tapusi stāsta videoversija, kuras autore ir Elīna Veigule-Bernāne.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.