Menu
 

Dziedātāja Katrīna Gupalo pārdevusi savu bērnības māju, lai izdotu mūzikas albumu Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - no privātā arhīva Foto - no privātā arhīva

Februāra sākumā klajā nāca dziedātājas un pianistes Katrīnas Gupalo rudenī iedziedātās Raimonda Paula leģendārās dziesmas “Par pēdējo lapu” jaunā, daudz dejojamākā versija, kas tapusi sadarbībā ar Normundu Rutuli jeb N’Works. Katrīnas versijā dziesma ir smeldzīga un pat dramatiska, bet Normunda Rutuļa veidotajā remiksā dziesmas noskaņa ir pilnīgi citāda – ļoti pozitīva un pat draiska. Tā lieliski piestāvēs, sagaidot pavasari, kas šogad tuvojas ar īpašām cerībām.

Katrīna Gupalo ir enerģijas pilna māksliniece, un arī pandēmijas apstākļos viņa atrod veidus, kā satikties ar saviem klausītājiem mūzikā. Decembra beigās tika izdots dziedātājas jaunais albums “Septiņas skumjas zvaigznes”, kas veltīts komponista Imanta Kalniņa daiļradei. Albums un dziesmas “Par pēdējo lapu” remikss vairākās versijās pieejams lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?
No viena ekstrēma notikuma pārlecu uz nākamo – neiespējamā misija ir mana ikdiena, tas dod kaifu un enerģiju bezgalīgai attīstībai. Piemēram, nupat pārdevu savu bērnības māju, lai izdotu Imanta Kalniņa mūzikas albumu “Septiņas skumjas zvaigznes”. Tas noteikti bija tā vērts!

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Kad pirmo reizi mūžā koncertā visa zāle pēkšņi sāka dziedāt man līdzi “Dziesma, ar ko tu sāksies…”. Biju tik ļoti pārsteigta un saviļņota, ka nezināju, kā nodziedāšu līdz galam. Gribējās pielēkt kājās un apskaut katru klausītāju!

Kas jūs iedvesmo darbam?
Mani mīļie klausītāji. Visu, ko daru, es daru tāpēc, lai cilvēkiem dāvātu iedvesmu un enerģiju – no dziesmām, no skatuves, mūzikas video un ierakstiem. Mīlestība, ko saņemam viens no otra, nav salīdzināma ne ar ko citu uz šīs pasaules.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Deja.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Perfekcionisms.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvusi?  
Mēs visi nomirsim.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem? 
Stenlija Kubrika filmas. Visas.

Kādu mūziku klausāties?
Jo dažādāku, jo labāk. No hiphopa līdz klasiskajai mūzikai.

Iecienīta vieta, kur pusdienot? 
Matīsa ielā, tieši blakus manai koncertaģentūrai “Aira Laiviņa Artists”, ir ļoti mājīgā “Ziemeļu enkurs” alus darītava, kas piedāvā ne tikai sulīgas pusdienas, bet arī bezgala garšīgu alu pēc garas darbadienas. Tur notiek dažādi pasākumi – koncerti un mūzikas minēšanas spēle “Melomaniaki”, bet vasarā, ja situācija ļaus, notiks jau otrais “Enkurfests”.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
70.gados Amerikā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.