Menu
 

Mūziķi Franci Upacieru darbam iedvesmo gala termiņa tuvošanās Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - no privātā arhīva Foto - no privātā arhīva

Humorroka grupa “Pirmais kurss” ir izdevusi singlu “Izbrauciens” un videoklipu no 9. martā gaidāmā albuma “Interkurss”. Albums būs muzikāls apcerējums četrpadsmit daļās par mīlestības skaistumu un postu jaunu vīriešu dzīvē.

“Pirmais kurss” ir normālu jauniešu kolektīvs, kas spēlē foršu mūziku. Puiši grupas vienpadsmit gadu pastāvēšanas laikā ir koncertējuši visā Latvijā un izdevuši albumu “Problēmas”, kas vēsta par sasāpējušām tēmām – neveiksmīgu auto iegādi, šķūņa būvniecības procesu, problēmām ar matiem un internetu. Grupā “Pirmais kurss” spēlē Francis Upaciers (ģitāra, vokāls), Aleksandrs Okonovs (taustiņi, vokāls), Kārlis Zemītis (taustiņi, bass, vokāls) un Dāvis Mazurenko (ģitāra, vokāls).

Singls “Izbrauciens” ļauj pakavēties atmiņu lentēs un kasetēs par bijušo, kad jauno vīriešu prātus nodarbināja ne tikai mīlestības problēmas, bet vēl daudzi citi dzīves šķēršļi, kas apdziedāti grupas debijas albumā “Problēmas”.

Kārlis Zemītis stāsta, ka “dziesma ir salīdzināma ar to brīdi, kad visa kompānija sasēžas auto un dodas ceļā, taču nevienam vēl nav nojausma par to, kas viņus sagaida šajā ceļojumā. Tāda naiva un optimistiska pašmāju braucamdziesma, kas aizvedīs mūs un jūs līdz 9. martam, kad tiksimies ar mūsu ilgi gaidīto galamērķi – otro albumu “Interkurss”.” Savukārt Francis Upaciers par dziesmas videoklipu stāsta: “Video stāsts mūs atgriež atpakaļ nākotnē, kad viss bija krāsaināks, bet miglainā attēlā. Tomēr svarīgs jau nav attēls, bet gan saturs un tilpums.”

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
Vienreiz biju Bolderājā, kad ārā jau bija tumšs. 

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Mana piedzimšana.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Gala termiņa tuvošanās.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Saules peldes vasarā.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Slinkums. 

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvis?  
Astoņi procenti no divdesmit pieci ir tas pats, kas divdesmit pieci procenti no astoņi.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?
“Netfliksā” ir ļoti interesants raidījums – “Outback Truckers”.

Kādu mūziku klausāties?
“Pirmo kursu”, bet, kad gribas kaut ko priecīgu, tad “Sudden Lights”.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?
“strEAT Riga” ir super!

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Tikai šobrīd.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.