Menu
 

Mūža balvu par ieguldījumu Latvijas literatūrā saņems valodniece Lalita Muižniece un literatūrzinātnieks Gunārs Bībers

  • Autors:  LETA
Foto – www.facebook.com/www.laligaba.lv Foto – www.facebook.com/www.laligaba.lv

Mūža balvu par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas literatūrā saņems divi laureāti: valodniece un rakstniece Lalita Muižniece par ieguldījumu latvietības stiprināšanā, latviešu literatūras, folkloras un valodas popularizēšanā un literatūrzinātnieks Gunārs Bībers par ieguldījumu latviešu literatūras un dramaturģijas pētniecībā, kritikā un pedagoģijā.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) pārstāve Signe Viška, uz uzvaru kategorijā "Labākais dzejas darbs" pretendē Amanda Aizpuriete par darbu "Pirms izvākšanās", Ingmāra Balode par "Dzejoļi pēc mūsu ēras", Katrīna Rudzīte par "Ērti pārnēsājami spārni" un Kārlis Vērdiņš par "Gatavā dzeja".

Kategorijā "Labākais prozas darbs" nominēta Inga Ābele par darbu "Balta kleita", Jānis Joņevs par darbu "Tīģeris" un Laura Vinogradova par darbu "Upe".

Savukārt kategorijā "Labākais darbs bērniem" sacentīsies Ērika Bērziņa ar darbu "Mammas dzejoļi", Ieva Melgalve un Elizabete Lukšo-Ražinska ar darbu "Emī un Rū. Robota sirds", Marts Pujāts ar darbu "Ej nu ej" un Inga Žolude ar "Pirmo reizi uz Zemes".

Kategorijā "Labākais tulkojums" nominēts Dena Dimiņa no holandiešu valodas tulkotais Edvarda van de Vendela romāns "Zilās zāles vasara", Jāņa Elsberga no angļu valodas tulkotā Čārlza Bukovska dzejas izlase "Kodiens", Daces Meieres no lietuviešu valodas tulkotais Jurgas Viles grafiskais stāsts "Sibīrijas haiku" un Māras Poļakovas no krievu valodas tulkotais Leonīda Dobičina romāns "Enpils".

Par uzvaras lauriem kategorijā "Spilgtākā debija" sacentīsies Elvīra Bloma ar darbu "Izdzēstie attēli", Andris Kalnozols ar "Kalendārs mani sauc", Ivars Šteinbergs ar "Strops" un Lauris Veips ar darbu "Interesantās dienas".

Pēc Viškas paustā, LALIGABA speciālbalva piešķirta starptautiskā literatūras festivāla "Prozas lasījumi 2020" komandai Žoludes vadībā.

Šogad balvas ekspertu komisiju veido rakstniece Nora Ikstena, dzejnieks, atdzejotājs un literatūrkritiķis Raimonds Ķirķis, rakstniece Sabīne Košeļeva, literatūrzinātniece Inguna Daukste-Silasproģe, tulkotāja Inga Mežaraupe, dzejniece un skolotāja Daina Sirmā un dzejnieks, publicists un filozofs Ilmārs Šlāpins.

LALIGABA balvu ieguvēji tiks noteikti ekspertu komisijas aizklātā balsojumā un paziņoti LALIGABA balvu pasniegšanas raidījumā, kas būs skatāms šī gada 30.aprīlī plkst.21.00 LTV1 kanālā, to veidos "Satori" radošā komanda un režisore Liene Linde. Balvu ieguvēji saņems dizaina studijas "Mājo" veidoto LALIGABA lampu un naudas balvas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.