Menu
 

Kristīne Kučāne Saulkrastos: Man vienmēr ir paticis zīmēt Apriņķis.lv

  • Autors:  Ilze Ručevska
“Mani sauc Kristīne, esmu 32 gadus veca. Tāpat kā mani vecāki, nāku no Saulkrastiem, bet daļu savas bērnības kopā ar vecākiem nodzīvoju Talsu novadā.” Foto – no privātā arhīva “Mani sauc Kristīne, esmu 32 gadus veca. Tāpat kā mani vecāki, nāku no Saulkrastiem, bet daļu savas bērnības kopā ar vecākiem nodzīvoju Talsu novadā.” Foto – no privātā arhīva

Būt cilvēkam ar vairākiem talantiem nozīmē būt unikālam. Tā ir iespēja sevi pilnveidot nevis vienā, bet divos, iespējams, trijos lauciņos. Tomēr tas nozīmē arī strādāt vairāk. Stāstu sērija “Interesanti cilvēki Pierīgā” iepazīstinās ar saulkrastnieci Kristīni Kučāni, kura iepriecina cilvēkus, veidojot interesantas apģērba apdrukas. “Rīgas Apriņķa Avīze” sazinājās ar Kristīni, lai vairāk uzzinātu par to, kā radās ideja par apģērba apdruku, kāds ir šis process, kā arī nedaudz vairāk par pašu saulkrastnieci.

Kulinārija un apģērbu apdruka

Kristīnes mājas ir Saulkrastu novads, tomēr daļu bērnības viņa ir aizvadījusi Talsu novadā. Kulinārija ir viņas profesija, taču tas nav viss, ar ko jaunā sieviete nodarbojas. Apģērba apdruka ir viņas kaislība un tajā pašā laikā arī hobijs. Kā pati stāsta, līdz šim apdrukas veidoja tikai draugiem, tomēr pirms trim mēnešiem viņa nolēmusi šai lietai pievērsties jau daudz nopietnākā līmenī ar mērķi izveidot pašai savu uzņēmumu. Kristīnei vienmēr ir paticis zīmēt, tomēr ikviens viņas veidotais zīmējums palicis vien uz papīra, līdz, drauga mudināta, sieviete nolēmusi savus darbus uzlikt uz apģērba un pārdot ikvienam, kurš vēlas to valkāt.

Kā top apdrukas

Stāstot par skiču veidošanu, Kristīne šajā procesā vēlas izcelt divas lietas, kas ir pašas grūtākās visā tapšanas posmā. “Par grūtām var nosaukt divas lietas. Pirmā būtu, ir jābūt labai iztēlei, jāprot vizualizēt sevis iecerēto darbu tā, lai tas neatdarinātu kādu pakaļdarinājumu. Un otrā – uzzīmēt to tā, lai pašai šis darbs patiktu, jo esmu ļoti prasīga pret sevi. Es nedrukāšu ko tādu, kas man nepatīk vai ja redzēšu, ka attiecīgo dizainu var uzlabot,” tā par grūtāko darba procesā stāsta Kristīne.

Runājot arī par to, kā top katrs no darbiem, Kristīne stāsta, ka uz vienu darbu var aiziet vairākas stundas un pat dienas. Tas ir garš process, kurā svarīga ir katra detaļa, kā arī klienta vēlmes. “Skices tiek apspriestas ar pasūtītāju. Ir tā, ka man tiek atsūtīta ideja, tad es sēžos pie galda un cenšos to iztēloties tādu, lai tā būtu unikāla un tikai šim konkrētajam cilvēkam radīta. Kad planšetē esmu uzzīmējusi aptuvenu variantu, es to nosūtu klientam, lai viņš apstiprinātu un es varētu virzīties tālāk. Kad skice ir gatava, tā tiek uzlikta uz aptuvena modeļa, lai klients varētu saprast, kā tā izskatīsies realitātē. Tāpēc ļoti svarīgi ir zināt, kāda veida apģērbu klients vēlas – vai tas ir parasts krekls, vai tas ir hūdijs, tāpat ir nepieciešams zināt precīzu izmēru. Šobrīd gan drukāšana un pasūtīšana notiek ar starpnieku, bet nākotnē vēlos iegādāties nepieciešamo aprīkojumu, lai varētu darboties pati, nemaksājot vēl kādai pusei,” tā par darbu veidošanu stāsta Kristīne.

Jautājot sievietei par interesantākajiem darbiem, kurus viņa ir veidojusi, grūti esot izcelt vienu konkrētu. “Es nevaru izcelt kādu vienu darbu, jo man katrs darbs ir interesants un neparasts ne tikai ar savu dizainu, bet arī ar savu individuālo vizuālo izskatu.” Kristīne stāsta, ka viņai sirdij tuvi ir tie mirkļi, kad klienti dalās savos iespaidos par apģērbu. “Bieži saņemu fotogrāfijas un paldies tekstus par to, ka sanākusi lieliska dāvana vai arī apdruka dzīvē izskatoties pat vēl labāka, nekā varēja iztēloties. Šie mirkļi ir tie, kuri liek tev saprast, ka ir jāiet uz priekšu, ir jāpaplašinās un nedrīkst apstāties.”

Pēc profesijas pavāre

Kā jau sākumā noskaidrojām, Kristīne pēc profesijas ir pavāre, un gatavot viņai ir paticis jau no pašas bērnības. “Cik vien sevi atceros, esmu interesējusies par ēdienu, to sajaukumu un garšām. Atceros, ka mātei un omei bija lielas recepšu grāmatas gan ar tautas ēdieniem, kas krājušās no paaudzes paaudzē, gan ar pašgatavotām, personalizētām receptēm. Pieaugot sāku pati eksperimentēt – gatavot gan ar mātes, gan omes palīdzību. Laikam ejot, ēdienu gatavošana man padevās arvien labāk un labāk, un es sapratu, ka ar to vēlos nodarboties profesionāli.”

Kristīne ir strādājusi vairākos restorānos, kur apguvusi jaunas tehnikas un ēdienu pagatavošanas receptes, kuras pati bieži vien pielietojot arī savos ikdienas ēdienos, kurus gatavo mājās. Šobrīd gan sieviete vairāk ir pievērsusies apdruku veidošanai, jo saredz šajā lietā lielu potenciālu.

Ideāla atpūta un nākotnes plāni

Brīvo laiku ārpus jaunu skiču veidošanas Kristīne izvēlas pavadīt mājās, skatoties kādu filmu. “Mēdzu satikties ar ģimeni vai ļoti tuviem draugiem. Reizēm izbraucu izbraukumā pie dabas vai apmeklēju dažādus apskates objektus. Kā savu ideālo brīvdienu noteikti izvēlētos izbraukumu pie dabas. Mīlu izbaudīt dabu un to, ko tā mums sniedz gan ar savu kluso apkārtni, gan ar interesantiem apskates objektiem un dabas veidojumiem,” tā par savu brīvo laiku stāsta sieviete.

Runājot par nākotnes plāniem, Kristīne vēl līdz galam nav nolēmusi, ko tieši vēlas darīt, bet skaidri zina, ka vienu no šīm divām lietām viņa noteikti vēlētos attīstīt. “Nākotnē vēlētos attīstīt un pilnveidot sevi, atverot savu kafejnīcu vai izveidojot atpazīstamu apģērba apdrukas veikalu tīklu.”

Cerēsim, ka Kristīnei viss izdosies un jau tuvā nākotnē redzēsim vairāk no viņas interesantajām apdrukām vai arī nogaršosim kādu nebijušu ēdienu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.