Menu
 

Operdziedātājs Juris Jope pievienojas "(Ne)pareizajiem dziesmu svētkiem"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Operdziedātājs Juris Jope pievienojas "(Ne)pareizajiem dziesmu svētkiem" Publicitātes foto

17. oktobrī VEF Kultūras pilī būs iespēja noskatīties lieluzvedumu "(Ne)pareizie dziesmu svētki", kas šovasar ar lieliem panākumiem tika izrādīts vairākās Latvijas pilsētu estrādēs. Sākot ar šo brīdi, uzvedumam pievienosies Latvijas Nacionālās operas solists Juris Jope.

"Esmu priecīgs par iespēju piedalīties šajā uzvedumā, kurā varēšu neiziet no sava operdziedātāja ampluā un tehniski nebojāt savu balsi. Esmu piekritis tajā piedalīties, jo man ļoti patīk humors, turklāt, kad strādāju Latvijas Nacionālajā teātrī, man bija pat iesauka Satīriķis, jo mēdzu par visu jokot. Uzskatu, ka humora mums ir par maz, bet tas ir vitāli nepieciešams, tas dod dzīves enerģiju. Un Mārtiņš Egliens, kurš ir šā uzveduma režisors, māk sagatavot jokus uz skatuves. Esmu ar viņu strādājis kopā Nacionālajā teātrī un uzticos viņam," saka dziedātājs.

Juris Jope TV3 raidījumā "Izklausies redzēts" attēloja gan operdziedātāju Jāni Sproģi, gan dziedātāju Žoržu Siksnu, ar savu priekšnesumu izpelnoties skatītāju un žūrijas atzinību. "Tagad skatītāji varēs viņu redzēt, atveidojot Miervaldi Jenču, dziedot kopā ar tenoriem – Nauri Puntuli, ko atveidos Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Brūveris, un Guntaru Ruņģi, kura lomā iejutīsies aktieris Marģers Eglinskis. Tāpat skatītāji varēs novērtēt, kā Jurim Jopem izdosies atveidot pazīstamo dziedātāju un vokālo pedagogu Andri Daņiļenko un citus dziedātājus," stāsta uzveduma veidotāji.

Izrādes režisors Mārtiņš Egliens ir ļoti priecīgs, ka uzvedumā iesaistās Juris Jope, jo uzskarta, ka viņam piemīt izteikts plastiskums, kas palīdz labi iejusties dažādos tēlos, un ļoti skaista balss, un reti sakrīt, ka aktierim piemīt gan laba humora izjūta, gan izcils dziedātāja talants.

Izrādē, kurā piedalās Latvijas Nacionālā teātra aktieri Mārtiņš Egliens, Mārtiņš Brūveris, Kristians Kareļins, aktieris Marģers Eglinskis, Liepājas teātra aktieris Viktors Ellers vai Pēteris Lapiņš un aktrise Elīna Avotiņa, kas nominēta "Spēlmaņu nakts 2017" balvai kā Gada jaunā skatuves māksliniece, skatītāji varēs tikties ar iemīļotām grupām un dziedātājiem aktieru atveidojumā un interpretācijā: Donu, "Trim Latvijas tenoriem", Ingu Pētersonu, Vari Vētru, Olgu Rajecku, Uģi Rozi, Mirdzu Zīveri, Imantu Vanzoviču, "Eldorado", Eduardu Rozenštrauhu,  Ojāru Grīnbergu, Ritu Trenci, "Lingu", Imantu Skrastiņu, "Līviem", "Liepājas brāļiem" un citiem, tāpat uzvedumā piedalās dažādas sabiedrībā pazīstamas personas, kā arī notiek improvizēta TV spēle "Vai esi gudrāks par piektklasnieku?". Uzvedumu kuplina deju grupa Kārļa Boža vadībā.

Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.