Menu
 

Ķekavas novadpētniecības muzejā atklās Gaļinas Gruziņas karikatūru izstādi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Gaļina Gruziņa Ilustrācija - Gaļina Gruziņa

Ķekavas novadpētniecības muzejā 7.jūlijā apmeklētājiem tiks atklāta Gaļinas Gruziņas karikatūru izstāde “Ķiņķēziņi”, kurā piedāvās apskatīt 42 zīmējumu kopijas. Izstāde būs skatāma līdz 3.septembrim.

Gaļina Gruziņa ir beigusi Cēsu sanatorijas meža skolu un Rēzeknes lietišķās mākslas vidusskolu, informēja muzejā. No 2001.gada strādājusi Balvos par ārštata korespondenti Ziemeļlatgales laikraksta "Vaduguns" redakcijā un no 2011.gada maija līdz 2022.gada martam bijusi Balvu novada muzeja administratore. Karikatūras sākusi zīmēt 2001.gadā, piedaloties laikraksta “Vaduguns” izsludinātajā ideju konkursā. Tagad viņa pēc pasūtījuma veido arī apsveikuma kartiņas un šaržus.

Zīmējumi publicēti izdevumos “Dadzis”, “Malienas Ziņas”, "Rēzeknes Vēstis”, “Lauku Avīze”, "Kas bez iuzu, tys bez bādys!" u. c. Pirmā grāmata ar karikatūristes darbiem izdota 2008.gadā. Tā bijusi Balvu novada muzeja izdotajā grāmatā "Balvi vēstures ainās", kas tapusi par godu Balvu pilsētas 80 gadu jubilejai.

2009.gadā māksliniece izdevusi savu karikatūru albumu “Ķiņķēziņi”, kurā atspoguļotas viņas zīmētās politiskās “pasaciņas”, sadzīves ainas, skolas laiks, darbs un visādas būšanas un nebūšanas. 2010.gadā G.Gruziņa piedalījusies karikatūristu konkursā "Eiropas Parlamenta smieklu vitamīni", kur viņas zīmētā karikatūra profesionāļu grupā ieguvusi 2.vietu.

Kopš 2002.gada G.Gruziņas karikatūru izstādes notikušas Balvu novada muzejā, Kuldīgas novada muzejā, Alūksnes novadpētniecības un mākslas muzejā, Rēzeknes kultūrvēstures muzejā un šogad arī Ķekavas novadpētniecības muzejā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.