Menu
 

Bērni un vecāki aicināti iepazīt 12 emocijas muzikālā rotaļuzvedumā "Emociju pētnieki" Jūrmalā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Atzīmējot savu 50.dzimšanas dienu, bērnu vokālā studija “Knīpas un Knauķi” radījusi muzikālu un reizē interaktīvi izglītojošu rotaļuzvedumu bērniem un viņu vecākiem “Emociju pētnieki”. Tajā caur dziesmām, dejām, sarunām, spēlēm un līdzdarbošanos ikviens aicināts iepazīt, izprast un apzināt daudzveidīgās emocijas, kas valda mūsos. Svētdien, 17.jūlijā, muzikālais koncertuzvedums “Emociju pētnieki” būs skatāms un klausāms Jūrmalā.

““Knīpas un Knauķi” vēlas dot Latvijas sabiedrībai jaunas zināšanas, kas palīdzētu mums visiem kļūt emocionāli izglītotākiem, mācīties labāk sarunāties, dzirdēt un saprast vienam otru – kā ģimenē, tā draugu un līdzcilvēku lokā. Jebkurās attiecībās liela loma ir vēlmei un mākai sadzirdēt, uztvert un saprast otru cilvēku, lai mēs visi šajā pasaulē varētu justies labāk. Tāpat katra emocija var būt arī mūsu pašu draugs, ja spējam to atpazīt un izprast,” stāsta projekta idejas autore un Klusuma skolas skolotāja Edīte Putniņa.

Koncertuzvedums “Emociju pētnieki” stāsta par ziņkārīgu meiteni Emmu un drosmīgu knauķi Lukku, kuri kopīgi apceļo un iepazīst 12 emociju planētas: prieka, dusmu, laimes, bēdu, kautrīguma, draudzīguma, baiļu, miera, uztraukuma, pateicības, skaudības un mīļuma. Uzvedums galvenokārt paredzēts pirmskolas un skolas vecuma bērniem, taču to iespējams vērot arī pašiem mazākajiem klausītājiem un skatītājiem kopā ar saviem vecākiem.

Uzvedumā skanēs dziesmas no “Knīpas un Knauķi” albuma “Emociju pētnieki”, kas saņēmis “Zelta mikrofons 2022” balvu un atzīts par gada labāko mūzikas albumu kategorijā “Mūzikas albums bērniem”. Tajā emocijas mūzikas valodā ietvēruši 12 komponisti, no kuriem vairāki radījuši daudzu iemīļotas bērnu dziesmas: Andris Sējāns, Līga Celma, Ģirts Bišs, Laura Jēkabsone, Jānis Šipkēvics, Jānis Ķirsis, Anita Rezevska, Jonita Štoma, Edīte Putniņa, Andris Kontauts, Ēriks Ešenvalds un Sanita Sējāne. Visām dziesmām vārdus sarakstījusi bērnu dzejoļu un dziesmu tekstu autore Inga Cipe.

Uzveduma “Emociju pētnieki” galvenie varoņi – vokālā studija “Knīpas un Knauķi”. Dzīvo mūziku izpilda profesionālu mūziķu sastāvs – Andris Sējāns (klavieres), Anrijs Grīnbergs (bungas, perkusijas), Roberts Rasa (basģitāra). Režisore, scenārija autore – Inga Cipe. Mākslinieciskā vadītāja, horeogrāfe – Sanita Sējāne. Scenogrāfs – Mārtiņš Meļķis. Skaņu režisors – Artūrs Sedriks Sinkevičs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.