Menu
 

Siguldā noskaidroti pirmās radošās rezidences konkursa uzvarētāji

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - twitter.com/sigulda_aizrauj Ilustrācija - twitter.com/sigulda_aizrauj

Noslēdzies pirmais Siguldas novada radošās rezidences konkurss, kurā pieteikties bija aicināti literāru tekstu autori un ilustratori. Pirmajā konkursā tika saņemti 11 pieteikumi, to vidū gan bērnu un jauniešu literatūra, gan stāsti pieaugušajiem, komiksa žanrs un populārzinātniskā literatūra. Par labāko atzīts rakstnieces Evijas Gulbes un ilustratores Lindas Lošinas pieteikums.

Siguldas novada pašvaldībā pavēstīja, ka ekspertu žūrija, vērtējot pieteikumus pēc konkursa kritērijiem, par labāko atzina rakstnieces Evijas Gulbes un ilustratores Lindas Lošinas pieteikumu. Rezidences laikā autores iecerējušas strādāt pie ilustrētas grāmatas pirmsskolas vecuma bērniem – “Bizbizmāsiņa dārziņā”, kas būs turpinājums 2015. gadā izdotajai grāmatai “Bizbizmāsiņa”. Grāmata vēstīs par mārītes un meitenītes draudzību, aktualizējot cilvēka un dabas līdzāspastāvēšanas tēmu. Stāsts iecerēts arī kā atbalsts bērniem, kuri gatavojas vai ir uzsākuši apmeklēt pirmsskolas izglītības iestādi.

Siguldas novada radošā rezidence nodrošina dzīves un darba vietu divu nedēļu radošajam darbam, kā arī radošo stipendiju 350 eiro apmērā katram rezidentam.

Ekspertu komisijas sastāvā bija Siguldas novada Kultūras centra direktore Jolanta Borīte, Siguldas novada Kultūras centra projektu vadītāja Dace Krecere-Vule un rakstniece Luīze Pastore.

Siguldas novada radošā rezidence ir viena no Siguldas novada pašvaldības iniciatīvām ceļā uz lielāku mērķi – Literatūras pilsēta, norāda pašvaldībā. Rezidences programmu 2021. gada decembrī atklāja multimediju mākslinieku apvienība “Orbīta”, pavadot Siguldā nedēļu, kuras laikā tapa videoalbums dzejas un skaņu performancei “Motopoiesis”. Šogad rezidences programmas laikā Siguldā jau viesojušies dzejnieki Krišjānis Zeļģis un Raiens van Vinkls.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.