Menu
 

Kinoteātros sākas Latvijas filmu rudens maratons

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Nacionālais kino centrs Ilustrācija - Nacionālais kino centrs

Pirmdien Nacionālais Kino centrs kopā ar Latvijas filmu veidotājiem aicināja medijus uz preses konferenci par filmu nozares bagātīgo piedāvājumu šajā rudenī – no 8.septembra līdz decembrim gaidāmas gandrīz 20 jaunu Latvijas filmu pirmizrādes.

Šajā rudenī pie skatītājiem nonāk gan tikko pabeigtas filmas, gan tādas, kuru pirmizrāde pandēmijas dēļ tikusi atlikta, un NKC vadītāja Dita Rietuma rezumēja, ka vienojošais faktors šoreiz ir absolūta dažādība gan tematikā, gan stilistikā, gan žanru daudzveidībā, tāpēc ir cerība, ka savu Latvijas kino šoruden atradīs jebkurš skatītājs.

Preses konferencē piedalījās vairāki filmu nozares profesionāļi, kuru filmas pie skatītājiem nonāks jau septembrī un oktobrī: producents Gints Grūbe (studija “Mistrus Media”, trīs filmas šoruden), režisors Aiks Karapetjans (filma “Sema ceļojumi”), režisors Staņislavs Tokalovs (filma “Mīlulis”), režisore Elza Gauja (spēlfilma “Mamma vēl smaida ”), aktrise Baiba Broka (lomas filmās “Mamma vēl smaida”, “Mātes piens” un “Janvāris”), režisors Uģis Olte (debijas filma “Upurga”), producents Roberts Vinovskis (studija “Lokomotīve”, četras filmas šoruden), operators Aleksandrs Grebņevs (četras filmas). Nacionālās kino balvas Lielais Kristaps producente Marta Bite atgādināja, ka visas šīs filmas tiek gaidītas arī Lielajā Kristapā, kas 2022.gada ražu vērtēs 2023.gada februārī.

Latvijas filmu maratons sākas ar režisora Aika Karapetjana filmas “Sema ceļojumi” pirmizrādi 8.septembrī, pēc tam filma nonāk kinoteātru repertuārā visā Latvijā, tāpat kā visas nākamās filmas, kas plāno pirmizrādes līdz šāgada beigām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.