Menu
 

Novembrī pirmizrādi piedzīvos režisores Ināras Kolmanes filma "Mātes piens"

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Režisores Ināras Kolmanes filma "Mātes piens" piedzīvos pirmizrādi 2.novembrī, informēja filmas veidotāju pārstāve Inga Zālīte.

Viņa norādīja, ka filma ir veidota pēc latviešu rakstnieces Noras Ikstenas starptautiski atzītākās grāmatas "Mātes piens" motīviem un vēsta par mātes un meitas drāmu totalitārā režīma nebrīves laikā.

Iepazīstinot ar kinolentes saturu, tā stāsta par jaunu padomju laika ārsti Astru, kuru atveido aktrise Maija Doveika, bet jaunības epizodēs - Elīna Vaska-Botere, kas konfliktē ar totalitāro padomju režīmu, zaudējot visu - karjeru, mīlestību pret dzīvi un pat mātes instinktu, liedzot savam bērnam mātes pienu.

Viņa ir spiesta pamest zinātni un doties uz lauku ambulanci, līdzi ņemot arī savu meitu Noru. Meitu Noru atveido Rūta Kronberga, kas pazīstama kā galvenās lomas - Billes atveidotāja filmā "Bille". Pieaugot meita kļūst par viņas vienīgo atbalstu un cenšas palīdzēt mātei pārvarēt depresiju, gan arī pati mācās izdzīvot nomācošajā padomju režīmā.

Zālīte atzīmēja, ka filmas idejiskās koncepcijas pamatā ir cilvēku savstarpējo un sociālo attiecību, kā arī vēsturisku procesu atspoguļojums caur divu sieviešu - mātes un meitas - dzīvesgājumu un pasaules skatījumu, kas norisinās padomju okupētajā Latvijā, no 1945. līdz 1989.gadam, līdz sabrūk Padomju Savienība. Tas aptver laika posmu no Otrā pasaules kara beigām, kur vēstījuma centrā ir 70. un 80. gadi.

Filmas režisore Kolmane kopā ir sapulcējusi aktieru ansambli: Doveika, Vaska, Kronberga, Indra Briķe, Inga Tropa, Juris Lisners, Elīna Vāne, Ģirts Krūmiņš, Jānis Znotiņš, Zane Bierande, Elīna Vāne un citi. Filmas scenāriju veidojis Arvis Kolmanis. Filmas tapšanā ir piedalījusies starptautiska komanda.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.