Menu
 

Aktieris Raimonds Celms: Izjūtu piederību un atbildību pilnasinīgi dzīvot šeit un tagad Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - LETA Foto - LETA

29.oktobrī Jaunmoku pilī ar koncertprogrammu “Tālie krasti” uzstāsies Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms un komponists, pianists Matīss Žilinskis. Koncertprogrammas iedvesmas avots ir latviešu dzejnieka Viļa Plūdoņa romantiski tēlainā dzeja. Uz skatuves divi šarmanti un harizmātiski mākslinieki, kuri jutekliskā gaisotnē izdzīvos stāstus par mīlestību, dabu, draudzību, pirmskara Latvijas bohēmisko radošo personību dzīves kāri un baudu. Balss, dzeja, dziesma, klavierspēle, tēlaina improvizācija uz brīdi ļaus nonākt 1934. gadā kādā dūmakā tītā Vecrīgas kafejnīcā pēc pusnakts…

Matīss Žilinskis ir mūziķis jau ceturtajā paaudzē. Talantīgais pianists, komponists un aranžētājs vēl studē Latvijas Mūzikas akadēmijā, un viņa talantu atzinīgi novērtējis pat maestro Raimonds Pauls. Šī ir viņa debija tik liela mēroga koncertprogrammas īstenošanā gan kā pianistam, gan kā komponistam. Matīsa radīto mūziku un Viļa Plūdoņa dzeju uz skatuves izdzīvos Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
Šajā vasarā divas nedēļas piedalījos Zemessardzes pamatapmācības nometnē. Neteiktu, ka tas bija neticami ekstrēmi, bet stingrā disciplīna, fiziski nogurdinošie apstākļi, bezmiegs un kaujas imitācijas, šķiet, ir devušas zināmu rūdījumu.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Dēla piedzimšana. Noteikti zināju, ka gribu pats būt klāt un piedzīvot šo skaisto mirkli. To nespēju aprakstīt.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Iedvesmojoši cilvēki – gan kolēģi, gan draugi un ģimene. Jūtos iedvesmots, kad redzu patiesu, vienkāršu aizraušanos ar darbu vai sadzīves lietām.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Mēģinu laikus doties pie miera un no rītiem agri celties. Ļoti mīlu brokastot kopā ar ģimeni.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Reizēm uz noguruma fona pārņem slinkums. Reizēm pārdroši aizraujos ar melno humoru.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvis?
Ir ļoti jāmīl un jābūt pateicīgiem saviem vecākiem.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?
Džeimsa Džoisa “Mākslinieka portrets jaunībā”. Tikai šovasar to izlasīju. Norāva jumtu.

Kādu mūziku klausāties?
Šobrīd sakarā ar iestudējumu, kam ķersimies klāt nākampavasar, esmu sācis daudz klausīties opermūziku – Verdi, Pučini, Mocartu. Klasiku.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?
Ārpus mājam patīk apmeklēt netradicionālas virtuves, kaut ko no Tuvajiem vai Tālajiem Austrumiem, – “Space Falafel”, “Yalla”,  “Wok n Kurry”, “Singh’s”.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Esmu reālists. Izjūtu piederību un atbildību pilnasinīgi dzīvot šeit un tagad. Latvija, 21.gadsimts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.