Menu
 

Lāčplēša dienu Olainē atzīmēs ar kauju rekonstrukciju, gājienu un sadziedāšanos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Lāčplēša dienu Olainē atzīmēs ar kauju rekonstrukciju, gājienu un sadziedāšanos Foto: www.olaine.lv

Godinot un pieminot Latvijas brīvības cīnītājus, Lāčplēša dienā, 11. novembrī, Olainē Pirmā pasaules kara vēstures izziņas maršrutā no plkst. 13.00 notiks Lāčplēša dienas atceres pasākums, kurā ikviens apmeklētājs varēs piedalīties dažādās aktivitātēs.

Pasākums jau tradicionāli tiks atklāts ar kauju rekonstrukciju, kuru nodrošina biedrība “Latviešu karavīrs”. Šogad pirmo reizi rekonstrukcija notiks jaunatklātajā Pirmā pasaules kara vēstures izziņas maršrutā (Jelgavas ielā 5, Olainē), kas tai piešķirs īpašu noskaņu un realitātes sajūtu. Rekonstrukcijā tiks atainoti notikumi no 1917. gada 1. septembra, kad no rīta ar pamatīgu artilērijas apšaudi vācu armijas vienības uzsāka uzbrukumu Rīgai. Pēc rekonstrukcijas būs iespēja aplūkot karavīru tērpus un ieročus, kā arī uzdot jautājumus biedrības “Latviešu karavīrs” dalībniekiem, informē Olaines Vēstures un mākslas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Inta Konošonoka.



Plkst. 14.00 pasākums turpināsies ar svētku koncertu, kurā uzstāsies vīru kopa “Vilki”, savukārt plkst. 14.50 visi tiks aicināti pievienoties ekskursijai pa Pirmā pasaules kara vēstures izziņas maršrutu un Olaines pilsētu kopā ar Olaines Vēstures un mākslas muzeja vecāko speciālistu Māri Ribicki. Pasākuma laikā no plkst. 13.00 līdz 16.00 apmeklētājiem būs iespēja degustēt karavīru zupu un tēju, kā arī piedalīties Olaines Sporta centra rīkotajās aktivitātēs, stāsta muzeja pārstāve.

Godinot Latvijas brīvības cīnītājus, pirmo reizi pilsētas pastāvēšanas vēsturē notiks Olaines novada iedzīvotāju lāpu gājiens. Pulcēšanās būs no plkst. 16.00 pie Olaines kultūras nama, kur tiks dalītas lāpas. Par svētku noskaņu pulcēšanās laikā rūpēsies folkloras kopa “Dzedziedas”. Gājiens sāksies plkst. 16.30 un pa Zeiferta ielu virzīsies uz Pirmā pasaules kara vēstures izziņas maršrutu, kur tautas sadziedāšanos iesāks jauktais koris “Dziesma”. Sadziedāšanās laikā visi aicināti nolikt svecītes pie piemiņas akmens “Pirmā pasaules kara un Brīvības cīņu varoņu piemiņai”.

Laikā no plkst. 12.00 līdz 18.00 ikvienam būs iespēja sasildīties, iedzert tasi tējas un apmeklēt Olaines Vēstures un mākslas muzeja ekspozīcijas (Zemgales ielā 33, Olainē), vēsta I. Konošonoka.

Pasākumu organizē: Olaines novada pašvaldība, Olaines Vēstures un mākslas muzejs, Olaines Kultūras centrs, Olaines Sporta centrs, Pieaugušo izglītības centrs un biedrība “Latviešu karavīrs”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.