Menu
 

Tīnūžos diskutē adītājas un godina latviešu cimdus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Tīnūžos diskutē adītājas un godina latviešu cimdus Foto: Ikšķiles novada pašvaldība

3. novembrī Tīnūžu tautas nama lietišķās mākslas studija "Tīna" aicināja cimdu adītājas uz diskusiju "Cimdi", kurā godināja latviešu cimdus un to adītmākas lietpratējas. Katra cimdu adītāja un valkātāja uz pasākumu ieradās ar saviem iemīļotajiem cimdiem, kas skaisti rindojās uz galda, veidojot raibu un daudzkrāsainu rakstu.



Pasākuma ieskaņā Ilze Kupča sveica plašo interesentu pulku un kā apstiprinājumu tam citēja 19. gs. Eiropas apceļotāja Krostofera Broces novērojumu, ka latvieši esot pilnīgi traki uz cimdiem, jo nevienai Eiropas tautai nav tik daudz cimdu kā latviešiem, informē Ikšķiles novada pašvaldībā.

Viena no cimdu adītājām, kura dalījās savos cimdu stāstos, bija Natālija Logina. Viņa ne tikai uzaudusi Ikšķiles un Tīnūžu jostas, bet ir daudzu rakstainu cimdu autore. Savu adītprasmi Loginas kundze iemācījusies jau bērnībā, ganos ejot, kad, kaut ar kļūdām, bet noadījusi savu pirmo cimdu pāri. Viņas darinātie cimdi priecē ne tikai ģimenes locekļus, bet arī aizceļojuši uz ārzemēm. Tāpat pārējās adītājas cēla priekšā savus cimdus, dalījās stāstos un atklāja cimdu adīšanas noslēpumus.



Par godu Latvijas simtgades svinībām visā valstī notiek akcija "Cimdotā Latvija", kurā aicina godināt latviskās vērtības. 18. novembrī ikvienam ir iespēja doties uz svinīgajiem pasākumiem vai godināt valsti draugu lokā rakstainos cimdos, norāda pašvaldībā. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.