Menu
 

Jūrmalas pašvaldība atbalstījusi 11 iedzīvotāju projektus kultūras un mākslas jomā

  • Autors:  LETA
Foto - jurmala.lv Foto - jurmala.lv

Jūrmalas pašvaldības rīkotajā iedzīvotāju iniciatīvas projektu konkursā kultūras un mākslas nozares attīstības veicināšanai piešķirts atbalsts 11 projektiem, informē pašvaldība.

Kopējais pašvaldības piešķirtais finansējums ir 34 995 eiro.

Biedrība "Erelde" īstenos projektu "Mākslas liedags. Jūras atmiņas". No 14.jūlija līdz 10.septembrim Dzintaru pludmalē būs apskatāma tēlniecības izstāde, augustā tiks rīkotas divas radošas interaktīvas darbnīcas apmeklētājiem - jūras gultnes smilšu nospieduma formēšana un ūdens un smilšu gleznojumi ebru tehnikā. 

Projektā piedalīsies deviņi mākslinieki, un pludmalē tiks izvietoti 11-13 skulpturāli objekti, kas vakara stundās tiks izgaismoti.

Bulduru Evaņģēliski luteriskā draudze īstenos projektu "Nāc un esi viesis". Bulduru baznīcā notiks pieci pasākumi - 7.maijā Doles un Ķekavas draudzes ansambļa koncerts, 27.maijā Baznīcu nakts, Alises Bērziņas koncerts, 18.jūnijā Aleksandras Spicbergas koncerts, 25.jūnijā koncertā muzicēs Jāzeps Jermolovs (vijole) un Marija Anna Novicāne (eifonijs), bet 3.septembrī notiks Jūrmalas leļļu teātra studijas izrāde.

Biedrība "Asne" gada garumā dažādās Jūrmalas apkaimēs aicinās uz piecām meistardarbnīcām projektā "Jūrmalnieku koprades darbnīcas". Darbnīcā no augiem tiks gatavotas ziedes un krēmi, bet no Ķemeru sērūdens - ziepes. Tiks rīkota skalu grozu, tīklu aušanas, latvisko danču mācīšanās darbnīca, sietspiedes, puzuru un seno telpu rotājumu darbnīca.

Asaru iedzīvotāju biedrība īstenos projektu "Koncertu sērija "V-asarnieks"". Asaru un Vaivaru apkaimē tiks rīkotas vairākas aktivitātes - koncerti, radošā darbnīca, kā arī izstāde.

Nodibinājums "Ķemeru Nacionālā parka fonds" īstenos projektu "Kultūras norišu bagātināšana Ķemeros 2023", rīkojot vairākus lielāka un mazāka mēroga koncertus. No jūnija līdz augustam notiks vairākas muzikālās vasaras pēcpusdienas Ķemeru parkā uz Mīlestības saliņas, kur uzstāsies jaunie mūziķi. 

Tiks muzicēts Ķemeru svētkos 22.jūlijā un rīkots pasākums "Iepazīsti Ķemeru kopienu!" ar vairākām aktivitātēm visas dienas garumā. Ķemeru Nacionālā parka Ceļotāju dienās oktobrī notiks koncerts laivās uz ūdens "Melnezera skaņas".

Bulduru Dārzkopības skolas attīstības biedrība īstenos projektu "Es gribu atjaunot savu māju! Logu, durvju un slēģu atjaunošana - praktiskās darbnīcas jūrmalniekiem", lai veicinātu Jūrmalas koka ēku saglabāšanu un sakopšanu, iedzīvotāju izglītošanu un praktisko iesaisti. Notiks lekcija un praktiska nodarbība par ēku koka detaļu restaurēšanu.

Biedrība "Drošais pamats nākotnē" īstenos projektu "Vasaras saulstāvju svētki Ezeru ielas peldvietā". Projektā tiks rīkotas meistarklases, darbnīcas, kurās varēs apgūt dažādas prasmes latvisko ēdienu un dzērienu gatavošanā, ziedu vainagu pīšanā, dziesmu, deju un rotaļu apgūšanā. 

Darbnīcās mācīs pūdeles un uguns plosta izgatavošanu. 21.jūnijā būs projekta galvenais notikums - saulstāvju svētki Ezeru ielas peldvietā ar ziedu vītņu un vainagu pīšanu un uguns rituālu, piedaloties folkloras kopai "Kokle".

Jūrmalas vēstures un mākslas biedrība, iesaistoties mākslas biennālē "Marīna 2023", īstenos projektu "Laikmetīgās mākslas objekts "Ūdens, zeme, gaiss"". No 5.jūlija līdz 4.septembrim Dubultu pludmalē tiks izveidots vides objekts "Ūdens, zeme, gaiss", kura spoguļvirsmas atstaros apkārtējo vidi. Noskenējot QR kodu pie objekta, apmeklētāji varēs piekļūt biennāles "Marīna 2023" informācijai "Facebook" kontā.

Biedrība "Senās tehnikas klubs" īstenos projektu "Amerikas auto 2023". 22.jūlijā tiks rīkota Amerikas auto parāde, kurā piedalīsies automašīnu kolekcionāri un restauratori no Lietuvas, Latvijas un Igaunijas. Parādē ar apstāšanās vietām no 36. līnijas līdz Ķemeriem būs apskatāmas 50 Amerikas retro automašīnu un to ekipāžu.

Biedrība "Jūrmala Events" īstenos projektu "Uzdāvini pilsētai smaidu". Pirmā projekta aktivitāte notiks Mātes dienā, 14.maijā, Kauguru rotaļu laukumos sagādājot svētku pārsteigumu māmiņām ar bērniem. Plānots arī "Helovīna brauciens cauri Jūrmalai" 31.oktobrī un "Ziemassvētku brīnums kopā ar Salavecīti" 24., 25. un 26.decembrī.

Nodibinājums "Komunistiskā terora upuru atbalsta un palīdzības fonds "Sibīrijas bērni"" īstenos projektu "Klātienes lekciju, runājošās grāmatas, ceļojošo izstāžu izvietojums Jūrmalas skolās, muzejos un bibliotēkās". 

Jūrmalas muzejā 2024.gadā plānota ceļojošā izstāde par 1941. un 1949.gada deportācijām. Tiks rīkotas klātienes lekcijas skolēniem Majoru vidusskolā un Pumpuru vidusskolā par 1949.gada Latvijas iedzīvotāju deportācijām un dzīvi Sibīrijā, skolēni varēs noskatīties arī Dzintras Gekas veidoto filmu "Tālā zeme Sibīrija. Kāpēc 1949.gada 25.marts?".

Fonda veidotā runājošā grāmata "Sibīrijas bērni", kas hronoloģiski izstāsta 1941.gada deportācijas norisi un tās sekas līdz mūsdienām, būs pieejama Jūrmalas Centrālajā bibliotēkā un tās filiālēs.

Konkursā kopā bija saņemti 19 pieteikumi, bet tika atbalstīti 11 projekti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.