Menu
 

Foto: Dzintaru pludmalē Jūrmalā skatāma starptautiska tēlniecības un instalāciju izstāde

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Artis Veigurs Foto - Artis Veigurs

Turpinot iepriekšējo gadu skulpturālo objektu izstāžu tradīciju pludmalē, arī šogad – līdz 10.septembrim – Dzintaru liedagā Jūrmalā pie Turaidas ielas apskatāma brīvdabas izstāde “Mākslas liedags. Jūras atmiņas”, informē Jūrmalas valstspilsētas administrācijā.

Šovasar projekta “Mākslas liedags” tēma “Jūras atmiņas” ir atgādinājums par cilvēka mūžseno tieksmi izzināt pasauli, saprast savu vietu tajā, ielūkoties savās dvēseles dzīlēs, kas tāpat kā jūras dzīles ir vilinošas un noslēpumainas. Jūra ar tās varenumu rosina vēlmi iegūt tās labvēlību, pieņemt tās vienmēr mainīgo raksturu, baudīt tās dāsnumu un aptvert tās bezgalīgi vilinošo plašumu. Mākslinieks ir kā jūtīgs sensors, kurš tiecas sajust dabas vibrācijas un, radošas fantāzijas iedvesmots, tās atspoguļo savos mākslas darbos.

Izstādē aplūkojami darbi, kurus veidojuši mākslinieki: Roberts Diners, Atis Petravis-Zariņš (Zviedrija), Andris Loss, Matiass Jansons, Kristaps Strauts, Artūrs Bērziņš, Grieta Siliņa, Justīne Patricija Legzdiņa un Fabian Marchovich (Argentīna). Izstādes kuratore – Lilija Dinere.

Izstādes objekti organiski iekļaujas jūras liedagā, veidojot sajūtu, ka tie ir dabas un cilvēka radošās domas mijiedarbības artefakti. Liels uzsvars izstādē likts uz ekspozīcijas vizuālo iespaidu nakts un krēslas stundās, veltot uzmanību apgaismojuma mākslinieciskajai izveidei – emocionālo noskaņu izmaiņām. Objekti dzīvo dabā un līdz ar dabas ritmu izmaiņām attiecīgi mainās to uztveres vizuālā interpretācija. Vakaros apmeklētāji, jūras krastā vērojot rietošo sauli, krītošās zvaigznes, tālumā mirgojošās kuģu gaismiņas, var aplūkot arī noslēpumaini apgaismotos mākslas darbus, stāsta valstspilsētas administrācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.