Menu
 

Sestajā Starptautiskajā Baltijas jūras koru konkursā Jūrmalā triumfē Oslo Universitātes sieviešu koris

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Par sestā Starptautiskā Baltijas jūras koru konkursa 1.vietas un "Grand Prix" balvas ieguvēju kļuvis Oslo Universitātes sieviešu koris diriģentes Maritas Tendeles Bodsbergas Veides vadībā, informēja konkursa rīkotāju pārstāvji.

Koris balvā saņēma Jūrmalas pilsētas kausu un 3500 eiro.

Otro vietu un 2000 eiro naudas balvu ieguva jauktais koris "Gratia Choir" no Indonēzijas diriģenta Alfonso Andrika Viratmas vadībā.

Trešo vietu un 1000 eiro naudas balvu, kā arī Dzintaru koncertzāles speciālbalvu ieguva jauktais koris "St Jacobs Vokalensemble" no Zviedrijas diriģenta Mikaela Vedara vadībā.

Par konkursa labāko diriģentu tika atzīta Marita Tendele Bodsberga Veide. Viņa un Oslo Universitātes sieviešu koris atzīti par labākajiem obligātā skaņdarba - Riharda Dubras opusa Hail, O Star of the Ocean - interpretiem.

Skatītāju simpātiju balvu, kā arī par skatuviski atraktīvāko tika atzīts jauktais koris "Gratia Choir". Bet žūrijas atzinību un izdevniecības "Musica Baltica" balvu "Par labāko unisona skaņdarba interpretāciju" ieguva jauktais kamerkoris "Alumni Heidelberg" no Vācijas.

Kori no Latvijas iekļuva labāko sešiniekā, jauktajam korim "Austrums" (diriģents Ārijs Šķepasts) iekļūstot konkursa finālā un ieņemot 5.vietu, savukārt jauktais koris "Norise" (diriģente Alise Konkēviča-Upīte) konkursā izcīnīja 6.vietu.

Sestais Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss noritēja no 22. līdz 24.septembrim Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē un sapulcināja kora dziedātājus no deviņām pasaules valstīm - Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Vācijas, Īrijas, Bulgārijas, Indonēzijas un Latvijas.

Koru sniegumu vērtēja profesionāla starptautiska žūrija. Konkursa ietvaros Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē dalībnieki tika vērtēti trīs konkursa kārtās - Obligātās programmas un Brīvas izvēles programmas kategorijās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.