Menu
 

Mākslu terapijas dienu fokusā šogad būs izglītības joma; aktivitātes gaidāmas arī Ādažos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Jau tradicionāli Latvijas Mākslu terapijas asociāciju apvienība (LMTAA) ziemu ieskandina ar Mākslu terapijas dienām, kas šogad notiks nedēļas garumā no 4. līdz 10.decembrim. Pasākuma mērķis ir iepazīstināt plašāku sabiedrību ar mākslas terapiju, un šogad tas tiek aizvadīts ar saukli "Augt mākslā", aktualizējot tēmu par mākslas terapiju kā psiholoģiskā atbalsta iespēju izglītības vidē, informē Mākslu terapijas dienu koordinatore Ilze Lejniece.

Šogad Mākslu terapijas dienu pasākuma mērogs ir patiešām iespaidīgs: vairāk nekā 20 klātienes pasākumi visās četrās mākslas terapijas specializācijās, tai skaitā - atvērtās meistarklases, izglītojošās, teorētiskās un praktiskās nodarbības, individuālās un grupas mākslas terapijas sesijas. Pasākumi notiks dažādās Latvijas pilsētās: Rīgā, Jelgavā, Bauskā, Ādažos, Cēsīs, Valmierā, Strenčos un Liepājā.

Piemēram, 5.decembrī mākslas telpā "Zuzeum" norisināsies praktiskā nodarbība studentiem "Stresa mazināšana pirms eksāmeniem", kuras ietvaros radošā procesa laikā un atklājot mākslas darbos esošos vizuālos vēstījumus, katram būs iespēja atklāt tos resursus, kas būs palīdzoši drudžainā eksāmenu laikā. Savukārt Strenču Psihoneiroloģiskā slimnīca un VSIA "Slimnīca "Ģintermuiža"" Jelgavā visas nedēļas garumā piedāvās iespēju apmeklēt dažādas nodarbības un meistarklases, kas ļaus interesentiem piedzīvot izaugsmi caur visām četrām mākslas terapijas speciālizācijām, stāsta I.Lejniece.

Iepazīties ar pilnu pasākuma programmu ir iespējams LMTAA "Facebook" lapā "Latvijas Mākslu terapijas asociāciju apvienība" un vietnē www.maksluterapija.lv. Pieteikšanās kārtība ir norādīta katra pasākuma aprakstā; pasākumi notiek bez maksas, par ziedojumiem un par maksu.

Mākslu terapija Latvijā ir veselības aprūpes joma, kurā pacientu/klientu daudzveidīgo veselības un sociālo problēmu risināšanai un pārvarēšanai individuāli vai grupā terapeitiskās vides un terapeitisko attiecību kontekstā izmanto: mākslas līdzekļus, tehnikas un paņēmienus, radošo procesu un tā rezultātu, pacienta/klienta atgriezenisko saiti par procesu un/vai radīto darbu, kas tiek saprasta, kā viņa sajūtu, emociju, domu, vajadzību, spēju, resursu, interešu, grūtību u.c. izpausme profesionālā mākslas terapeita klātbūtnē, skaidro I.Lejniece.

Pasākumu organizē LMTAA, kas apvieno Deju un kustību terapijas, Drāmas terapijas, Mūzikas terapijas un Vizuāli plastiskās mākslas terapijas profesionālo asociāciju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.