Menu
 

Kormūzikas balvai pieteikti 116 pretendenti deviņās nominācijās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

2024.gada 20.janvārī Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē pirmo reizi tiks pasniegta Kormūzikas balva, kurai ir pieteikti 116 pretendenti deviņās nominācijās – gada koris, gada kora vadītājs/-a, gada kormūzikas koncerts, balva par mūža ieguldījumu kormūzikā, gada jaunrade kormūzikā, gada kormūzikas ieraksts, pārsteigums kormūzikā, gada kultūras, izglītības iestāde, kultūrvieta Rīgā.

Kā pavēstīja Dziesmu svētku biedrības valdes priekšsēdētājs Ints Teterovskis, vislielākais pieteikumu skaits ir nominācijās gada kora vadītājs/-a, gada pārsteigums kormūzikā un balva par mūža ieguldījumu.

Pretendentus vērtēs īpaši izveidota žūrija piecu nozares profesionāļu sastāvā – diriģenti Andris Veismanis, Ainārs Rubiķis, Jānis Ozols, muzikologs Orests Silabriedis un komponiste Selga Mence.

Pretendentus līdz 27. decembrim varēja izvirzīt valsts, pašvaldības, nevalstiskās organizācijas, kultūrvietas, kā arī citas juridiskas vai fiziskas personas.

Kormūzikas balvu ierosina un organizē Dziesmu svētku biedrība sadarbībā ar Latvijas Diriģentu asociāciju un pateicoties Rīgas valstspilstētas atbalstam. Balva iecerēta kā ikgadējs notikums. Katras nominācijas uzvarētājs saņems tēlnieka Oskara Mikāna bronzā veidoto balvu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.