Menu
 

"Zelta mikrofonu" par mūža ieguldījumu saņems grupa "Credo"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Ronalds Šulcs Foto – Ronalds Šulcs

Šogad Liepājas grupa “Credo” svinēs pastāvēšanas 50. jubileju, kurai par godu par savu izcilo ieguldījumu Latvijas populārajā mūzikā svinīgajā ceremonijā 8. martā saņems Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvu “Zelta mikrofons”.

Grupas “Credo” dibinātājs ir basģitārists Valdis Skujiņš, kas 1974. gada 4. oktobrī sāka mēģināt ar dziedātāju Gintu Burkēvici un ģitāristu Aivaru Liepiņu. 1978. gadā liepājnieki iepazinās ar Raimondu Paulu, bez kura nav iedomājama turpmākā “Credo” biogrāfija – mūziķi uzstājās Raimonda Paula jubilejas koncertos, šī sadarbība padarīja “Credo” par populārāko grupu Latvijā 80.gadu sākumā.

1979.gadā “Credo” pievienojās dziedātājs un ģitārists Guntis Veits, un beidzot oficiāli tika apstiprināts nosaukums “Credo”: tā autors ir grupas dibinātāja un vadītāja Valda Skujiņa tēvs Ziedonis. Guntis Veits joprojām tur “Credo” karogu, kopā ar viņu muzicē Aivars Vīksna, Gundars Lintiņš, Guntars Endzelis, izdoti vairāki albumi.

Nominācijas “Mūža ieguldījums” piešķiršanu izvērtē un nosaka biedrības Latvijas Mūzikas Producentu apvienības “LaMPA” kopsapulce. Savukārt “Zelta mikrofons'24” žūrijas vērtēto nomināciju saraksta labāko ierakstu piecnieki svinīgā pasākumā tiks atklāti 17. janvārī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.