Menu
 

Mūziķis Andris Baltacis: Man uz skatuves ir jābūt staltam vīram, nevis nošļukušam lubrakam Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - no privātā arhīva Foto - no privātā arhīva

3.martā Kultūras centrā “Ulbrokas pērle” un 10.martā Baložu pilsētas Kultūras namā ar jaunu muzikālo izrādi – pasaku izaugušiem – “Olga un Lāči” viesosies grupa “Baltie lāči” un populārā dziedātāja Olga Rajecka.

“Kad muzikālā zoodārza iemītniekiem klājas pavisam “izklaidīgi”, tiek pieaicināta talantīga dresētāja, kas sevi ir pierādījusi darbā ar dažādiem zvēriem un nezvēriem. Vai izdosies Lāčiem iemācīt dziedāt un spēlēt, vai viss ritēs patiesi gludi?” ieskatu jaunajā kopprojektā sniedz grupas “Baltie lāči” solists Andris Baltacis. Koncertā skanēs dziesmas gan no Olgas Rajeckas, gan “Balto lāču” repertuāra.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis? 
Tā kā kaimiņa dārzā zemenes vienmēr ir lielākas un garšīgākas, kopā ar draugu naktī devāmies uz kaimiņa dārzu zemenes čiept, neskatoties uz žogu un dusmīgu suni – brangu vilku! Zemenes salasījām, no suņa bēgām, žogu forsējām ar neiedomājamu ātrumu, Čiekurkalnā pirktās džīnas saplēsu! Kopsavilkums: bieži vien savas mazās zemenes ir lētākas un garšīgākas, toties zinu, ka gatavās zemenes naktī ir gaišas…

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē? 
Tādu ir bijis daudz, bet pašlaik visspilgtākais ir mirklis, kad mazmeita pirmo reizi mani uzrunāja: “Opa?!”

Kas jūs iedvesmo darbam? 
Apziņa, ka es esmu latgalietis un ka man uz skatuves ir jābūt staltam vīram, nevis nošļukušam lubrakam. Es varu jokot, blēņoties, bet latgaliskais iet kopā ar mani!

Jūsu veselīgie ieradumi?
Tiklīdz tieku mājās, ātri prom uz mežu. Staigāju, elpoju, runāju, domāju un arī padziedu. Kliegt gan nekliedzu, jo mežs ar mani runā.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Gadiem ejot, kaitīgie ieradumi pakāpeniski atkrīt. Viens tomēr ir tāds izteikts un nāk līdzi no bērnu dienām – ledusskapja nakts revīzija ar obligātu tekstu: “Un kas mums te ir?!”

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvis?
Miltu kalnā viens pats neuzskriesi.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?  
Man ļoti patīk vecās filmas, un vienu no tām vēlos izcelt. Tā ir 1986. gada filma “The Misson” (“Misija”) ar Robertu de Niro un Džeremiju Aironu galvenajās lomās. Scenārijs, režija, mūzika – tas viss sniedz neatkārtojamus iespaidus, turklāt paralēles var vilkt ar mūsdienām.

Jūsu spontānākais nepraktiskais pirkums?
Katru dienu tas ar mani notiek! Obligāti ir jānopērk šokolādes tāfelīte.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Šodien un tepat Latgalē! Skaistākas vietas kā Latvija visā pasaulē nav! Citur varbūt ir siltāks, saulaināks, bet te ir balts sniegs, zilās vizbulītes, jāņuzāles un zelta lapkritis. Mums nav zemestrīču, lielo plūdu… Vienīgi ar tiem kaimiņiem kā ir, tā ir.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.