Menu
 

VKKF nemateriālā kultūras mantojuma vērtību attīstības un ilgtspējas konkursā šogad sadalīs 450 000 eiro

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) izsludinājis konkursu nemateriālā kultūras mantojuma vērtību attīstības un ilgtspējas programmā, kurā šogad plānots sadalīt 450 000 eiro, informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.

Programmas mērķis ir atbalstīt Nacionālajā Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā iekļauto nemateriālā kultūras mantojuma elementu ilgtspēju un attīstību, stiprinot elementu kopienu organizāciju kapacitāti.

Tāpat ar programmu plānots atbalstīt Dziesmu un deju svētku tradīcijas attīstību, veicinot Dziesmu un deju svētku tradīcijā iesaistīto koprepertuāra nozaru amatiermākslas kolektīvu - koru, deju kolektīvu, pūtēju orķestru un kokļu ansambļu - jaunradi un jauna kultūras piedāvājuma rašanos.

Konkursa nolikumā norādīts, ka konkursā var piedalīties organizācijas - biedrības, nodibinājumi un komersanti, kas dibinātas ne vēlāk kā 2018.gada 1.janvārī un pārstāv koprepertuāra nozaru amatiermākslas kolektīvus, kuri ir Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku procesa dalībnieki un starpsvētku periodā pastāvīgi, aktīvi veido un uzstājas ar oriģinālrepertuāru, kas nedublē Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku koprepertuāru.

Organizācijas var pretendēt uz finansējumu jaundarbu pasūtināšanai, oriģinālrepertuāra papildināšanai, oriģinālu koncertuzvedumu un citu jaunu kultūras produktu sagatavošanai ārpus Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku ikdienas procesa, tai skaitā dalībai starptautiskos konkursos. Apakšmērķī netiek finansēta pamatlīdzekļu, tērpu un aprīkojuma iegāde.

Projekta pieteikums jāiesniedz projektu pieteikumu sistēmā līdz 2.aprīļa plkst.23.59, savukārt rezultāti būs zināmi pēc 26.aprīļa.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.