Menu
 

Uz Turaidas muzejrezervāta direktora amatu – 15 pretendenti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz īpaši aizsargājamā kultūras pieminekļa – Turaidas muzejrezervāta – direktora amatu pieteikumus iesnieguši 15 pretendenti, informēja Kultūras ministrijā (KM).

Iesniegtos pieteikumus Turaidas muzejrezervāta direktora amatam izvērtē speciāli izveidota komisija. Tās priekšsēdētāja pienākumus pilda KM valsts sekretāre Dace Vilsone, komisijas priekšsēdētāja vietnieka pienākumus – KM valsts sekretāres vietnieks kultūrpolitikas jautājumos Uldis Zariņš, komisijas locekļi: Latvijas Muzeju padomes priekšsēdētāja vietnieks, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja direktora vietnieks zinātniskajā darbā Toms Ķikuts, KM Kultūrpolitikas departamenta direktore Laura Turlaja, KM Arhīvu, bibliotēku un muzeju nodaļas vadītāja vietniece Daina Ratniece un komisijas locekle bez balsstiesībām – Latvijas Muzeju biedrības valdes locekle Annija Sauka.

Turaidas muzejrezervāta vadītāja galvenie darba pienākumi ir plānot, vadīt un koordinēt muzeja darbu, nodrošinot tā mērķu un uzdevumu izpildi, nodrošināt muzeja funkciju izpildi: krājuma, pētnieciskā un komunikācijas darba koordinētu īstenošanu, muzeja darbības un attīstības stratēģijas izstrādi un aktualizēšanu.

Tāpat nodrošināt un atbildēt par regulāru Turaidas muzejrezervāta darbības izvērtēšanu, tā sagatavošanu akreditācijas procesam, kā arī muzeja darbības pārskata sagatavošanu, nodrošināt muzeja pieejamības un pakalpojumu kvalitātes pilnveidi, nodrošināt muzeja finansiālo, juridisko un administratīvo darbību tās mērķu un uzdevumu īstenošanai atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

KM jau ziņojusi, ka Turaidas muzejrezervāta direktora amatam noteiktā mēnešalga pirms nodokļu nomaksas ir 3419 eiro.

Turaidas muzejrezervāta misija ir harmoniskas sabiedrības veidošana, parādot latviskās dzīvesziņas attīstību un vispārcilvēciskās vērtības ar tūkstošgadē uzkrāto reģiona un Turaidas vēsturiskā centra dabas un kultūras mantojumu. Muzejrezervāta 58,34 hektāru lielā teritorija bagāta ar arheoloģijas, arhitektūras, vēstures un mākslas pieminekļiem, kuri stāsta par notikumiem vairāk nekā 1000 gadu garumā, sākot ar 10.gadsimtu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.