Menu
 

Seriāls "Padomju džinsi" Eiropas lielākajā seriālu festivālā ieguvis skatītāju balvu, Kārlis Arnolds Avots atzīts par labāko aktieri

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Ar lieliem panākumiem Latvijas kinojomā noslēdzies lielākais Eiropas seriālu festivāls “Series Mania”.  Seriāls “Padomju džinsi” vairāk nekā 50 pasaules seriālu konkurencē ieguva festivāla galveno balvu, savukārt aktieris Kārlis Arnolds Avots saņēma labākā aktiera balvu sekcijā “International Panorama”, informēja seriāla veidotāji. Latvija šāda mēroga pasākumā bija pārstāvēta pirmo reizi.

“​​Skatītāju balva mums bija ļoti negaidīta. Rīkotāji skaitīja balsis līdz pēdējam brīdim, jo seansi beidzās neilgi pirms apbalvošanas ceremonijas. Rezultātus viņi uzzināja, kad bija sācies sarkanais paklājs. Mums tas bija ļoti negaidīts pārsteigums. Balvu pasniedza festivāla direktore, savā runā uzsverot, ka seriāli ir domāti skatītājiem un skatītāju balva šajā festivālā ir vissvarīgākā. Man tas ir ļoti liels pagodinājums – iegūt pašu svarīgāko festivāla balvu,” par iegūto apbalvojumu pastāstīja seriāla “Padomju džinsi” režisors Staņislavs Tokalovs.

“Daudzsēriju filmas “Padomju  džinsi”  panākumi patiesi ir unikāli – divas balvas Eiropā nozīmīgākajā seriālu festivālā, kas notiek Francijā, Lillē, ir apliecinājums Latvijas kino konkurētspējai ļoti prasīgajā tā saukto kvalitatīvo seriālu formātā. Mēs, Nacionālais kino centrs,  esam ārkārtīgi lepni par “Padomju džinsu” fenomenālajiem panākumiem starptautiskā sacensībā “Series Mania”, kurā piedalījās milzīgu globālo korporāciju producēti seriāli, un ceram, ka turpmāk Latvijas filmu nozares finansējums atļaus šīs nozīmīgās iestrādes turpināt,” saka Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma.

“Sajūtas ir pretrunīgas, kā jau viss manā dzīvē. It kā kādam augšā tu esi iepaticies, viņš ir bijis labs pret tevi, bet arī mazliet pasmējies par tevi, jo es netiku uz Franciju, lai saņemtu apbalvojumu – pulksten septiņos sākās gan apbalvošanas ceremonija, gan arī pirmizrāde iestudējumam “Meistars un Margarita”. Tā ir tā dzīves ironija. Neko darīt,” pirmajos iespaidos dalījās galvenā varoņa Renāra atveidotājs Kārlis Arnolds Avots.

“Balva man nozīmē daudz, it īpaši fakts, ka šo atzinību man ir devuši cilvēki, kuri mani nepazīst. Viņi sprieda tikai pēc manas lomas, pēc mana snieguma seriālā un padarīja vienu vienkāršu puisi no Latvijas  bezgalīgi laimīgu. Tas iedvesmo triekties tālāk izaicinājumos un, kas to var zināt, varbūt pamēģināt kaut ko arī kur citur. Vislielākais paldies abiem režisoriem un visai brīnišķīgajai komandai! Tā balva ir tikpat daudz viņu kā mana, bez viņiem nekas tāds nekad nenotiktu. Tas ir mūsu kopīgs sasniegums. Es ceru, ka viņi kārtīgi nosvinēja šo negaidīto uzvaru. Jāsoļo tālāk.”

Seriāls “Padomju džinsi” ir traģikomisks stāsts par brīvdomātājiem un konformistiem, par attiecībām un izvēlēm, par robežu un pasaules atvēršanos. Un par biksēm, kas izmainīja pasauli. Septiņdesmito gadu izskaņā – laikā, kad visā PSRS ir izvērsta pati sīvākā propaganda pret rietumu kultūru, – kādā Latvijas psihiatriskajā slimnīcā kvēls rokmūzikas fans ir izveidojis veiksmīgu pagrīdes džinsu ražotni...

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.