Menu
 

Fonds "Sibīrijas bērni" aicina piedalīties sacerējumu un zīmējumu konkursos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - publicitātes Ilustrācija - publicitātes

Pirmdien pieminam 75. gadadienu kopš 1949. gada izsūtīšanas, šajā vasarā – 83 gadus kopš 1941. gada 14. jūnija deportācijas. Godinot izsūtītos un tos, kuri neatgriezās, fonds “Sibīrijas bērni” izsludina divus konkursus skolēniem un jauniešiem.

Līdz 16. maijam var iesūtīt darbus sacerējumu konkursam “Sibīrijas bērni 1941/1949 – trimdas bērni 1944” un zīmējumu konkursam “Sibīrijas bērni 1941/1949”. Konkursu darbi tiks vērtēti trīs vecuma grupās. Katrā grupā pirmo trīs vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar naudas balvām un diplomiem. Sacerējumu un zīmējumu konkursu nolikumi meklējami fonda “Sibīrijas bērni” mājaslapā. Starp konkursu atbalstītājiem ir arī Ķekavas un Saulkrastu pašvaldības.

“Ar konkursiem vēlamies mudināt skolēnus izzināt mūsu valsts un savas ģimenes vēsturi, stiprināt bērnos un jauniešos patriotisma jūtas un piederības izjūtu Latvijai. Krievijas iebrukums Ukrainā 2022. gada 24. februārī un melos pamatotā kara darbība skaudri liek apjaust, ka ir neapšaubāmi svarīgi zināt un izprast savas valsts vēsturi, lai mums blakus augtu un dzīvotu domājoši un patstāvīgi jaunieši. Zināt savas ģimenes un valsts vēsturi nozīmē spēt redzēt likumsakarības, spēt nepakļauties maldīgai informācijai un būt lepniem par savu valsti un tās brīvību,” uzsver konkursa rīkotāji.

Sacerējumu konkursa galvenie vērtēšanas kritēriji būs emocionālais vēstījums, literārais sniegums, valodas izteiksmība un darba oriģinalitāte; zīmējumu konkursā – ideja, tēmas risinājums, veiksmīga izteiksmes līdzekļu izvēle tēmas risinājumā, izmantotās tehnikas pārzināšana un prasmīgs lietojums.

Sacerējumu konkursa žūrijas darbā piedalīsies Agnese Meiere, Egīls Zirnis, Elita Veidemane, Ina Druviete, Kaspars Pūce, Liveta Sprūde-Kalme, Valdis Lūriņš. Zīmējumu konkursa žūrijas darbā piedalīsies Giors Geks, Ieva Jurjāne, Igors Dobičins, Linda Lūse, Māra Alena, Regīna Deičmane, Vilnis Heinrihsons.

Labāko darbu autori tiks paziņoti 24. maijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.