Menu
 

Foto: Siguldā atklāta Mareka Gurecka izstāde "Nospiedumi"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Edgars Semanis Foto - Edgars Semanis

No 5. aprīļa Siguldas Jaunās pils apmeklētājiem atvērta mākslinieka Mareka Gurecka izstāde “Nospiedumi”. Izstāde reizē ir arī mākslinieka jubilejas svinības. "Tie ir manas dzīves “50 nospiedumi”, kas atspoguļojas gleznu izstādē. Parādot manu dvēseles spoguli, kurā redzamas gan pagātnes atmiņas, gan nākotnes cerības. Gribētos, lai izstāde ir ne tikai godinājums mākslinieciskajam ceļam, bet arī aicinājums publikai piedalīties šajā jubilejā un dalīties ar emocijām un atziņām, ko sniedz māksla," tā par izstādi izteicies mākslinieks Mareks Gureckis.

Izstāde “Nospiedumi” sniedz dziļāku ieskatu gan mākslinieciskajā procesā, gan cilvēciskajās attiecībās, izmantojot gleznas kā spoguli, kurā redzami dažādi dzīves posmi. Izstāde ir kā ceļojums caur mākslinieka dvēseli, atklājot mākslinieka personīgo ceļu uz estētikas virsotni.

“Šahs ir spēle, kas prasa gan stratēģisko domāšanu, gan radošumu, tādēļ to var saistīt ar māksliniecisko procesu. Spēles laikā katrs gājiens var tikt uzskatīts par mākslas darbu, kas maina spēles stāstu un attīsta tās dinamiku. Tāpat kā mākslinieciskajā procesā, šaha spēlē katram gājienam ir sava nozīme un ietekme uz kopējo rezultātu, atklājot spēlētāja un mākslinieka radošo redzējumu. Tādējādi, izmantojot šaha spēles kontekstu, mēs varam izprast mākslas darbu dinamiku un tās spēku kā radošu un stratēģisku izpausmi,“ teikts izstādes anotācijā.

“Spēle atklājas arī mūzikā. Klavieres glezniecībā simbolizē mūzikas un vizuālās mākslas savienojumu, radot unikālu un daudzveidīgu pieredzi. Klavieres kļūst par iedvesmas avotu, lai izteiktu mūzikas skaņas, ritmus krāsās un faktūrās. Līnijās rodas dinamiski un izteiksmīgi attēli, veidojot gleznas kopējo harmoniju. Klaviergleznas atklāj mūzikas ietekmi uz Mareka vizuālo izpratni.“

Izstāde “Nospiedumi“ apskatāma Siguldas Jaunās pils salonā līdz 19. maijam un izstādes apmeklējums iekļauts Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā. Siguldas Jaunā pils pieejama apmeklētājiem katru dienu no plkst. 9.00 līdz plkst. 17.00.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.