Menu
 

Dejas izrāde, kinolektorijs, meistarklase - Siguldā gaidāms pasākumu cikls ģimenēm "Kultūr’Kūlenis"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēls - publicitātes Attēls - publicitātes

Sestdien, 20.aprīlī, Siguldas novada kultūras centrā “Siguldas devons” norisināsies bezmaksas pasākumu cikls ģimenēm “Kultūr’Kūlenis”. No plkst.11.00 līdz 14.00 mazajiem un lielajiem apmeklētājiem būs iespēja ne tikai baudīt, bet arī pašiem iesaistīties dažādās aktivitātēs, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Plkst.11.00 pasākumu atklās filmu studijas “Animācijas brigāde” kinolektorijs “Iepazīsties – leļļu kino!”. Tā laikā būs iespēja iepazīt leļļu filmu tapšanas procesu, sākot no scenārija veidošanas brīža līdz pat brīdim, kad lelles atdzīvojas uz ekrāna un rodas skaņa. Tāpat būs iespēja satikt leļļu filmu aktierus un aplūkot kinolelles. Filmu studija “Animācijas brigāde” ir pazīstama jau vairākās paaudzēs, veidojot tādas filmas kā “Si-Si-Dra”, “Bimini”, “Avārijas brigāde” un citas. 

Savukārt plkst.12.00 varēs satikt divas lieliskas mākslinieces. Iespēja piedalīties meistarklasē ar mākslinieci Kristīni Nuķi-Panteļejevu. Tās laikā ikviens varēs izveidot pats savu īpašo Rīgas porcelāna trauciņu. Strādājot ar aplikācijām un dekoliem, varēs radīt porcelāna šķīvīša vai krūzes unikālo dizainu, kas tiks apstrādāts tā, lai vēlāk kalpotu ikdienas lietošanai, stāsta pašvaldībā.

Vienlaicīgi īpaši jaunieši aicināti uz tikšanos ar topošo mākslinieci Ievu Lotti Veismani, kas aktīvi piedalās dažādos mākslas konkursos, ieņemot godalgotas vietas. Viņa radījusi unikālu tehniku, izšujot uz apģērba pašas dizainētus zīmējumus. 

Plkst.13.00 pasākumu ciklu noslēgs laikmetīgās dejas izrāde “Vērpete”. Ērika Eriksona un Krišjāņa Santa “Spēlmaņu nakts” balvu ieguvusī dejas izrāde skatītājiem ļaus ne tikai to vērot, bet arī kļūt par daļu no izrādes, ievelkot viņus kopīgā kustību vērpetē. Tās tapšanā piedalās arī mūziķi Mārtiņš Miļevskis (vibrofons) un Rihards Lībietis (ģitāra), rūpējoties par īpašu muzikālo pavadījumu, vēsta pašvaldībā.

 

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.