Menu
 

Jūrmalas muzejā notiks pirmie lasījumi par pilsētas vēsturi

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - Jūrmalas muzejs Ilustrācija - Jūrmalas muzejs

Jūrmalas muzejā 24.aprīlī, plkst.14.30, notiks pirmie lasījumi par pilsētas vēsturi, informēja muzeja pārstāve Diāna Josta.

Lasījumi plānoti kā izsludināšanas pasākums nākamajā gadā plānotajai muzeja starptautiskajai zinātniskajai konferencei "Dzīves daudzveidība piejūras kūrortā: sociālā un kultūras dzīve Jūrmalā gadsimtu gaitā".

Lasījumi strukturēti divās daļās - arheoloģija un aizvēsture Jūrmalā un Jūrmalas kūrorta vēsture un arhitektūra. Kopumā būs iespēja dzirdēt četrus lasījumus. Ar priekšlasījumiem uzstāsies Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Numismātikas nodaļas pētnieks Mārtiņš Vāveris, LU Vēstures un filozofijas fakultātes Vēstures un arheoloģijas nodaļas asociētais profesors Andris Šnē, RTU Arhitektūras un dizaina institūta Arhitektūras skolas docente Baiba Vērpe un Jūrmalas muzeja pētniece Līga Strazda.

Pasākuma ievaddaļā tiks sniegta informācija par 2025.gadā gaidāmās Jūrmalas muzeja konferences organizāciju un norises kārtību, savukārt Jūrmalas Izglītības pārvaldes pārstāvji dalīsies savā redzējumā par tēmu "Jaunieši un zinātniskā pētniecība".

Lasījumus var apmeklēt ikviens interesents. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.