Menu
 

Foto: Topošās Mežaparka Lielās estrādes pamatos iebetonē kapsulu ar vēstījumiem nākamajām paaudzēm

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Topošās Mežaparka Lielās estrādes pamatos iebetonē kapsulu ar vēstījumiem nākamajām paaudzēm Foto - Dmitrijs Suļžics, F64

Trešdien topošās Mežaparka Lielās estrādes pamatos iebetonēja kapsulu ar vēstījumiem nākamajām paaudzēm. Ekspluatācijā estrādi plānots nodot 2020.gada 18.jūnijā pirms Skolu jaunatnes dziesmu svētkiem. Jaunas skatuves izbūve turpināsies pēc svētkiem līdz 2023.gadam, kad Dziesmu un deju svētki atzīmēs 150.gadadienu.

Arhitekts Austris Mailītis kapsulā ievietoja, viņaprāt, lielisku būvmateriālu un arī veselības materiālu bišu propolisu, kas noderēs visai Dziesmu svētku saimei, arhitekts Juris Poga – sudraba “Millenium. Poga” lata monētu, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs – Rīgas domes koka zīmogu, kultūras ministre Dace Melbārde – Latvijas bankas monētu “Saules mūžu Latvijai” un Latvijas Televīzijas ierakstu no XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku noslēguma koncerta “Zvaigžņu ceļā”, pilnsabiedrības “LNK, RERE” projektu direktors Valdis Koks – līmeņrādi un smilšu pulksteni, bet virsdiriģenti Mārtiņš Klišāns un Aira Birziņa – diriģenta zizli.

Svinīgās ceremonijas izskaņā nolasīja Latvijas Dziesmu svētku virsdiriģentu vēstījumu nākamajām paaudzēm – fragmentu no Ineses Zanderes poēmas XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku Noslēguma koncertam “Zvaigžņu ceļā”, pavēstīja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Šobrīd topošās Mežaparka Lielās estrādes skatuves uzbūves vietā ir pilnībā pabeigta dzelzsbetona dzīto pāļu izbūve, kopā vairāk kā 1100 pāļu. Patlaban zem plānotās jaunās skatuves ēkas tiek uzsākta režģogu un pamatu, kā arī sagataves kārtas izbūve. Tāpat aktīvi norisinās hidroizolācijas ieklāšanas darbi, rievsienas ierīkošana un būvbedres rakšana. Ir pabeigta arī vēsturiskās dziesmu svētku skatuves un tai pieguļošās teritorijas skenēšana. Materiāli ir nodoti glabāšanai Latvijas Nacionālajai bibliotēkai un Latvijas arhīvam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.