Menu
 

Pierīgas vokālo ansambļu konkursā skanīgākās balsis Babītes "Karamelēm"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Iveta Mazīte Foto - Iveta Mazīte

Babītes vidusskolā aizvadīta Pierīgas izglītības un kultūras iestāžu vokālās mūzikas konkursa “Balsis 2019” pirmā kārta, kurā piedalījās septiņi jaunākās un vidējas grupas kolektīvi. Lielāko atzinību izpelnījās mājinieces, Babītes kultūrizglītības centra vokālais ansamblis “Karameles”.

Žūrija dalībniekus vērtēja gan pēc vecuma grupām (1.-4.klase un 5.-9.klase), gan pēc mācību iestādēm (vispārējās izglītības iestādes un profesionālās ievirzes izglītības vai kultūras iestādes). Vokālajiem ansambļiem bija jāizpilda trīs dziesmas, no kurām divas – a capella, turklāt viena bija latviešu tautas dziesmas apdare.

Lielāko punktu summu un augstākās pakāpes vērtējumu vidējā grupā ieguva Babītes “Karameles” (vadītāja Kristīne Paņko). Līdz ar viņām uz konkursa “Balsis 2019” otro kārtu žūrija izvirzīja arī divus pirmās pakāpes laureātus – Mārupes vidusskolas vokālo ansambli “Mozaīka” un Babītes vidusskolas 7.-8.klašu meiteņu vokālo ansambli. Pirmās pakāpes diplomu ieguva arī Saulkrastu vidusskolas 5.-9.klašu ansamblis.

Jaunākajā grupā labāko sniegumu, pēc žūrijas domām, nodemonstrēja Babītes vidusskolas 2.-4.klašu vokālais ansamblis “Pūpoliņi”, kam tika pirmās pakāpes diploms. Otro pakāpi saņēma Saulkrastu vidusskolas 2.-4.klašu ansamblis un Sējas pamatskolas 1.-4.klašu ansamblis “Notiņas”.

Saskaņā ar nolikumu, konkursa “Balsis 2019” atlases otrā kārta paredzēta martā četros Latvijas vēsturiskajos novados un Rīgā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.