Menu
 

Festivāls "Baleta zvaigznes Jūrmalā" svin 20 gadu jubileju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Starptautiskais baleta festivāls “Baleta zvaigznes Jūrmalā” šogad svin 20 gadu jubileju, un par godu tam festivāla mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis sagatavojis īpašu svētku programmu.

3.augustā uz Dzintaru koncertzāles skatuves tiksies baleta izcilības no Montekarlo, Štutgartes, Hamburgas, Horvātijas un Krievijas baleta trupām, pārstāvot Armēniju, Brazīliju, Itāliju, Koreju, Ukrainu, Japānu, Kanādu un Krieviju. Dzintaru koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka informēja, ka festivāla programmā būs arī Latvijas Nacionālā baleta jaunākie un spilgtākie darbi.

Pirmo festivālu pirms divdesmit gadiem atklāja jauniņās studentes Elza Leimane un Anna Laudere. Šovasar, sveicot festivālu jubilejā, abas mākslinieces atkal dejos Dzintaros, tikai nu jau kā vadošās solistes Rīgas un Hamburgas baleta teātros. Anna Laudere pārstāvēs Hamburgas baleta teātri un pārī ar Edvinu Revazovu izpildīs fragmentus no baleta izrādes “Anna Kareņina” Džona Noimaijera horeogrāfijā. Annas tēlu horeogrāfs veidojis īpaši A. Lauderei. Savukārt Elza Leimane festivālā piedalīsies gan dejotājas, gan horeogrāfes ampluā.

Ārvalstu viesu vidū būs solistu pāris no Princeses Greisas Kellijas dibinātā Montekarlo baleta teātra (Les Ballets de Monte Carlo) – armēniete Viktorija Ananjana un itālis Simone Tribuna. Dejotāji izpildīs pas de deux no baleta izrādēm “Romeo un Džuljeta” un “Dov’è la Luna” Montekarlo baleta vadītāja Žana Kristofa Majo horeogrāfijā.

Štutgartes baleta teātri pārstāvēs vadošo solistu pāris, korejiete Hjojiņa Kanga un kanādietis Džeisons Reilijs. Pāris dejos Jiržī Kiliāna darbu “One of a Kind” un Mauro Bigonceti horeogrāfiju “Kazimir’s Colors”.

Pas de deux no baleta “Kopēlija” izpildīs Horvātijas baleta teātra (Hrvatsko Narodno Kazalište u Splitu) solistu pāris Ivans Boiko (Ukraina) un Nozomi Miura (Japāna). Intriģējoša būs tikšanās ar dvīņu māsām, televīzijas šova “Tanci” zvaigznēm Anastasiju un Viktoriju Mihailecām no Krievijas.

Jau tradicionāli festivālā piedalīsies Latvijas Nacionālā baleta trupa un solisti Elza Leimane, Annija Kopštāle, Jūlija Brauere, Arturs Sokolovs, Kārlis Cīrulis un Kristaps Jaundžeikars, kuri izpildīs fragmentus no jaunākajiem sezonas iestudējumiem “Trīs Musketieri” Pola Čalmera horeogrāfijā un “Antonija#Silmači” Aivara Leimaņa horeogrāfijā. Par aizvien būtiskāku festivāla programmas daļu kļūst arī jaunākās pašmāju horeogrāfu miniatūras.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.