Menu
 

Okemas skolas kori un orķestris no Lielbritānijas muzicēs arī Siguldā un Jūrmalā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.oakham.rutland.sch.uk Foto: www.oakham.rutland.sch.uk

Četros koncertos Siguldas, Rīgas, Valmieras un Jūrmalas baznīcas pieskandēs trīs mūzikas kolektīvi no Lielbritānijas pazīstamās Okemas (Oakham) skolas.

5. jūlijā Siguldas katoļu baznīcā, 7. jūlijā Rīgas Svētā Jāņa baznīcā, 8. jūlijā Valmieras Svētā Sīmaņa baznīcā un 9. jūlijā Jūrmalas Dubultu Ev. lut. baznīcā muzicēs Okemas skolas kamerkoris, kapelas koris un skolas simfoniskais orķestris. Koncertos skanēs ļoti plašs, pāri laikmetiem un stiliem vedinošs repertuārs ar noslieci uz labskanīgu un daudzveidīgu mūsdienu mūziku, informē organizatoru pārstāvis Guntars Felsbergs.

Okemas skolas koru priekšnesumā skanēs mūzika no Pērsela, Baha un Hendeļa laika caur romantismu (Šūberts, Mendelszons-Bartoldi, Brāmss) līdz pat mūsu gadsimta skaņām – pats jaunākais darbs datēts ar 2019. gadu. Orķestra programmā dominē labi pazīstami opusi, kā Hendeļa "Uguņošanas mūzika" un slavenās Brāmsa "Ungāru dejas". Nav aizmirsts arī "ciemakukulis" – latviešu autoru darbi. Mūsu komponistus ar skaistu garīgo mūziku pārstāvēs Rihards Dubra, Ēriks Ešenvalds un Pēteris Vasks.

Okemas skolas tīmekļa vietne pārliecinoši un ar lepnumu stāsta par Lielbritānijā iecienīto un pazīstamo mācību iestādi ar apmēram tūkstoš bērniem un jauniešiem vecumā no desmit līdz astoņpadsmit gadiem. Daļu no viņiem būs iespēja dzirdēt koncertos Latvijas baznīcās, vēsta G. Felsbergs.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.