Menu
 

Izrāde "No saldenās pudeles" dodas vasaras tūrē, apmeklēs arī Jaunmārupi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Šonedēļ izrāžu apvienība “Pannas Teātris” sāk savu vasaras tūri un piedāvā skatītājiem brīvdabas izrādi – īsti latvisku Rūdolfa Blaumaņa komēdiju “No saldenās pudeles”. 4. jūlijā izrāde būs skatāma liepājniekiem koncertestrādē “Pūt, vējiņi!”, bet pēc tam jūlija beigās un augustā izrāde viesosies arī citās Latvijas pilsētās, tajā skaitā 10.augustā Jaunmārupes dabas parkā.

Pazīstamās Blaumaņa joku lugas izrādīšanai “Pannas Teātris” sapulcējis brangu aktieru sastāvu, vēsta izrāžu apvienība. Daiga Gaismiņa kā Ezerlauku saimniece Ieva gribēs izprecināt meitu vai pati vēlreiz precēties. Zane Daudziņa kā Lavīze saimniecības glābšanas vārdā būs gatava mīt gredzenus kaut ar kalpa puisi. Madara Melne-Tomsone kā Marija mēģinās savaldzināt Ivaru Kļavinski vai Madaru Zvaguli, Mārtiņa lomas atveidotājus. Rindēnu saimnieks Juris Lisners nevarēs izšķirties starp Daigu Gaismiņu un Madaru Melni-Tomsoni, bet Līga Zeļģe kā Auce kritīs Mārtiņa Poča kā Pičuka apskāvienos. Māris Bezmers – Taukšķis būs izmisīga lēmuma priekšā: zaudēt nevainību vai nomirt puisī. Savukārt Krišs Ainārs Ančevskis asinās māku iekvēlināt brīvības alkas visā pagastā.

“Man ļoti patīk Blaumaņa sulīgie tēli. Es burtiski veldzējos viņu kaislībā, naivajā viltībā, vienkāršībā un jūtu eksplozivitātē! Tas ir tik mīļi, skaisti un saprotami! Arī mana Ieva, Ezerlauku saimniece, ir kā krāšņa pujene, kura labvēlīgos apstākļos var ilgi ziedēt un reibināt ar savu smaržu, bet stiprā lietū un vējā ātri nobirdināt ziedlapiņas,” savu lomu raksturo Daiga Gaismiņa.

“Taukšķa loma ir izcila raksturloma! Vēl jo vairāk tāpēc, ka Taukšķis lugā ir kungs stipri gados, un tādēļ tas man bija liels izaicinājums veidot šo brīnišķīgo raksturu, kā arī tur ir ļoti daudz humora – darbiņš tieši kā priekš manis!” par savu lomu saka Māris Bezmers.

Luga “No saldenās pudeles” ir visstraujākā un karstasinīgākā Blaumaņa komēdija, jo, „kur dziņas briest un rūgst, tur kaislības puto un kāpj prāta toverim pāri”.  Rūdolfa Blaumaņa domās latviešu atdzimšanas un brīvības pamats ir ugunīgas jūtas, kas aizslēgtas dus aiz piesardzības, baiļu un stingras audzināšanas durvīm. Bet pāri visam - vīns no saldenās pudeles!

Izrādes veidotāju radošajā sastāvā: režisors Juris Rijnieks, kostīmu māksliniece Una Bērziņa, scenogrāfs Ivars Noviks. Dziesmas un mūzika – Artūrs Palkevičs, Artūrs Uškāns, Gaitis Lazdāns un “Laimas muzykanti”, dziesmu teksti – Jānis Peters.

Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.