Menu
 

Aktrisei Madarai Botmanei viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē bijis tuksnesī Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto: Gints Ivuškāns Foto: Gints Ivuškāns

Stāstot par savu vasaru, Nacionālā teātra aktrise Madara Botmane atklāj, ka daudz atpūsties neizdosies, jo viņa piekritusi piedalīties vairākos interesantos muzikālos projektos: "Sestdien, 13. jūlijā, Ventspilī pēdējo reizi spēlēsim Māras Zālītes un Ulda Marhileviča mūziklā "Tobāgo!", tādējādi pabeidzot šo divus gadus ilgušo vasaras izrādi, bet jau 19. jūlijā kopā ar saviem teātra kolēģiem – Mariju Bērziņu, Zani Dombrovsku, Mārci Maņjakovu, Raimondu Celmu, Egilu Melbārdi un Aināru Ančevski – visus gaidīsim uz koncertprogrammas "Mīlestība" pirmizrādi jaunajā Rojas estrādē."

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?

Ekstrēmākais, ko savā dzīvē esmu darījusi, bija lidojums ar mazu lidmašīnu pāri Rīgai. Protams, pilots gan pacēla lidaparātu, gan nolaida un "turēja roku uz pulsa", lai nekas slikts nenotiktu, bet gaisā lidmašīnu vadīju es. Tas bija kolosāli!

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?

Nesen biju tuksnesī. Stāvot tādā pasaules vietā, ļoti daudzi jautājumi izgaist un kļūst mazsvarīgi. Mēs nevaram nokavēt to, ko ir radījis cilvēks, bet to, ko radījis Dievs, – gan. Oi, kā varam!

Kas jūs iedvesmo darbam?

Mani darbam iedvesmo būšana vienatnē, saule, grāmatas... Vienā vārdā – atpūta un apstāšanās.

Jūsu veselīgie ieradumi?

Šajā laikā, kad ir tik daudzas dabas veltes, ēdu visu pēc kārtas – zemenes, mellenes, zirņus, salātus, ķiršus, arī zaļus ābolus... Kā teica mana omamma: "Jāuzņem vitamīni ziemai!"

Jūsu kaitīgie ieradumi?

Strādāt. Kad strādāju, tad strādāju un daudz. Un dažreiz šis strādāšanas periods ĻOTI ieilgst... Kaitīgums rodas, kad diezgan bieži jāstrādā bez brīvdienām un atpūtas pauzēm...

Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu?

Mans pēdējā laika lielākais kultūras baudījums pilnīgi noteikti bija grupas "Son Lux" koncerts Ventspilī! Paldies "Jūras vārtiem", kas uzaicināja šo grupu Latvijas platuma grādos! Pasaules līmeņa mūziķi kamerzāles tuvplānā. Brīnišķīgi!

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?

Kad ir skumji vai vienkārši gribas atlaisties dīvānā un smaidīt, iesaku visiem seriālu "Friends" jeb "Draugi". Vismaz epizodi. Vecā, labā komēdijseriāla klasika.

Kādu mūziku klausāties?

Es klausos ļoti dažādu mūziku – no klasiskās līdz agresīvai elektromūzikai. Visvairāk man patīk, ja augstā līmenī saplūst mūzikas žanri un veidojas jauna sinerģija, tādēļ iesaku noklausīties grupas "Jazzator" skaņdarbu "Ai Bozha", kurā izcili ir apvienota etnomūzika ar mūsdienu džezu.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?

Visbiežāk pusdienoju vai siltu vasaras vakaru pavadu "Kolekcionārā" uz Blaumaņa ielas vai "Osiris". Man tur patīk, garšo, un zinu, ka satikšu "savējos". Ko cilvēkam vairāk vajag?

Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt?

Piedruja – maza pilsētiņa pie Baltkrievijas robežas. Daugavas vienā krastā ir Latvija, otrā – Baltkrievija un pilsēta Druja. Ainava ir brīnišķīga un mazpilsētas jeb ciematiņa šarms – neizsakāms. Dzīve.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.