Menu
 

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā atklāj ceļojošo izstādi "Izgaismot Latviju" angļu valodā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Guntis Eniņš Foto - Guntis Eniņš

Trešdien Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) atklāj ceļojošo izstādi un filmu “Izgaismot Latviju” angļu valodā, kas ir viens no LNB simtgades ieskandināšanas pasākumiem. Izstāde un filma “Izgaismot Latviju” angļu valodā būs skatāma LNB līdz 31. jūlijam, un tā būs iespēja mēneša garumā ikvienam interesentam un ārvalstu tūristam iepazīt Latvijas pierobežas dabu un cilvēkus.

Ar kuratores Velgas Vītolas palīdzību tapušās tematiskās izstādes “Izgaismot Latviju” ietvaros ikvienam tās apmeklētājam būs iespēja LNB “Draugu telpā” noskatīties arī režisora Jāņa Rēdliha un Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA studentu un mācībspēku kopīgi veidoto filmu – cilvēcīga sirsnīguma pilnu atskatu par ekspedīciju gājieniem apkārt Latvijai, kas, piedaloties tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju, norisinājās 43 pašvaldību teritorijās Latvijas pierobežā trīsarpus gadu garumā.

Kopumā paredzēti desmit filmas seansi angļu un latviešu valodā, lai ikvienam Rīgas iedzīvotājam un pilsētas viesim būtu iespēja paraudzīties uz Latviju no cita skatupunkta.

Līdz ar 10. jūliju sāksies jauns posms izstādes dzīvē – LNB telpās tā tiks digitalizēta, lai nodrošinātu tās saglabāšanu un atzīmētu veiktā ceļa apkārt Latvijai unikalitāti, tādējādi kļūstot par digitālu mantojumu nākamajām paaudzēm. “Izstādes klātbūtne LNB sasaucas ar faktu, ka bibliotēkas koncertzāle, godinot dzejnieku, nosaukta Imanta Ziedoņa vārdā.

Zīmīgs ir arī vēstures pieturpunkts par Ziedoņa muzeja izveidi, kas sākās ar mūzikas albuma “Viegli” atklāšanu 2011. gada 2. maijā vēl neuzceltās bibliotēkas koncertzāles vietā, piedaloties pašam Imantam Ziedonim,” paudis LNB direktors Andris Vilks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.