Menu
 

Otrdiena, 15 Februāris 2022

Kā parūpēties par sejas ādu aizsargmaskas valkāšanas zonā?

Sejas aizsargmaskas un respiratori rada slēgtu vidi deguna un mutes zonai, kurā pakāpeniski palielinās mitruma līmenis, uzkrājas netīrumi, eļļas, sviedri un baktērijas. Nēsājot aizsargmasku īsu laiku, piemēram, iepērkoties pārtikas veikalā vai dodoties uz konsultāciju pie ārsta, veselai ādai tā kaitējumu nerada. Tomēr, valkājot to stundām ilgi un savlaicīgi nemainot atbilstoši ražotāju noteikumiem, var rasties izsitumi un kairinājums uz ādas deguna, zoda, mutes zonā vai vaigiem. Kā parūpēties par sejas ādu, lai tā būtu starojoša un vesela, arī valkājot sejas aizsargmaskas?

Lasīt vairāk...

Jūrmalā plāno reorganizēt trīs skolas (papildināta)

Lai nodrošinātu kvalitatīvas izglītības attīstību Jūrmalā, sakārtotu skolu tīklu un pildītu valstī noteikto regulējumu attiecībā uz prasībām izglītības iestādēm, Jūrmalā plānots pārveidot trīs skolas. Jūrmalas Jaundubultu vidusskolu plānots reorganizēt par Jūrmalas Jaundubultu pamatskolu, Jūrmalas Mežmalas vidusskolu – par Jūrmalas Mežmalas pamatskolu, bet Jūrmalas Slokas pamatskolu - pievienot Jūrmalas Valsts ģimnāzijai. Šie jautājumi skatīti Jūrmalas domes Apvienotās komitejas sēdē 14.februārī, tie tiks virzīti izskatīšanai 17.februāra domes sēdē. Ja lēmumprojekts tiks atbalstīts, izmaiņas stāsies spēkā no jaunā mācību gada - 2022.gada septembrī, informē Jūrmalas valstspilsētas administrācijā.

Lasīt vairāk...

Mālpils baznīcas sakristejā norit restaurācijas darbi

Saistībā ar Mālpils baznīcas restaurācijas darbiem Mālpilī viesojās Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes pārstāvji: Rīgas Reģionālās nodaļas vadītāja, galvenā valsts inspektore Ināra Bula, restaurācijas politikas sektora vadītāja Ieva Jekševica un speciālists Raivis Austriņš, kā arī arhitekte restauratore Ināra Heinrihsone, restaurators Edgars Melnis, mēbeļu un koka priekšmetu restaurators Aigars Pilenieks un polihromā koka restauratore Anna Kozorovicka. Viesus uzņēma polihromā koka restauratore Sarmīte Balode un kokgriezējs Jānis Balodis, Mālpils luterāņu draudzes priekšnieks Juris Vītums un biedrības “Idoves mantojums” pārstāves Ieva Pauloviča un Esmeralda Tāle. Viesi apskatīja ne tikai baznīcas sakristeju, bet arī Mālpils muižas oranžēriju, Skulmju māju un Sarmītes un Jāņa Baložu darbnīcu, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Atvieglos pakalpojumu saņemšanu bērniem un atcels darba laika ierobežojumu tirdzniecībā

Ņemot vērā Covid-19 izplatības samazināšanās tendences bērnu vecuma grupā, valdība 15.februāra sēdē, apstiprinot grozījumus Ministru kabineta rīkojumā, vienojās jau šobrīd atcelt prasību bērniem bez derīga vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta piedalīties pasākumos vai saņemt pakalpojumus tikai pieaugušo ar vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu pavadībā, informē Ekonomikas ministrijā.

Lasīt vairāk...

No 1.marta nodarbinātajiem vairs nebūs nepieciešams vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts

Pēc ārkārtējās situācijas beigām – sākot ar 1.martu – vairs nebūs nepieciešams vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, lai darbinieks varētu veikt darbu. Taču dažās nozarēs, kur darbs ir saistīts ar ciešu kontaktu ar cilvēkiem, kura rezultātā iespējami nopietni Covid-19 uzliesmojumi, kā arī ņemot vērā to, ka šie darbinieki nodrošina sabiedrībai būtiskus pakalpojumus, kuru nepārtrauktība ir nozīmīga, prasība par sertifikāta nepieciešamību būs obligāta vēl mēnesi - līdz 1.aprīlim. To paredz Ministru kabineta noteikumu grozījumi, kas otrdien, 15. februārī, pieņemti valdības sēdē, informē Labklājības ministrijā.

Lasīt vairāk...

Veicinās ērtāku mikromobilitāti starp pilsētām un citām apdzīvotām vietām

Ministru kabinets otrdien, 15.februārī, apstiprināja Satiksmes ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu par valsts mikromobilitātes infrastruktūras attīstību, kas paredz veicināt ērtāku un drošāku mikromobilitāti starp pilsētām un citām apdzīvotām vietām. Mikromobilitātes infrastruktūra ir gājējiem un velosipēdistiem paredzēta, no autotransporta nodalīta, infrastruktūra, gan kopīga gājējiem un velosipēdistiem, gan arī atdalīta, informē Satiksmes ministrijā.

Lasīt vairāk...

Ināra Mūrniece: Satversme glabā mūsu lielākās vērtības

“Šodien mēs zinām – Satversme ir izcils latviešu valststiesībnieku un politiķu veikums. Mūsu Satversme ir spējusi izdzīvot dažādos laikmetu griežos. To nav vājinājusi ne apturēšana uz vairākiem gadiem un pat ne aizliegšana pusgadsimta garumā. Satversme ir palīdzējusi balstīt Latvijas valstiskumu vissarežģītākajos brīžos. Tā glabājusi un glabā mūsu lielākās vērtības, iemieso mūsu nācijas pastāvēšanas jēgu,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 15.februārī, Satversmes simtās jubilejas gada svinīgajā atklāšanas pasākumā Saeimas namā, informē Saeimas Preses dienestā.

Lasīt vairāk...

"Latvijas Valsts ceļi": Ķekavas apvedceļa paralēlie ceļi nodrošinās mobilitāti un teritoriju attīstību

Turpinoties Ķekavas apvedceļa būvdarbiem, sākas arī paralēlo ceļu izbūve, to skaitā ir arī Jaunās Ķekavas ielas posms starp esošo Tūjas ielu līdz perspektīvajai Everesta ielai. Apvedceļa pamata trase nodrošinās tranzīta un starppilsētu satiksmi, savukārt šī iela kalpos kā savienojums starp pašvaldības ceļu infrastruktūru un apvedceļa vairāklīmeņu krustojumiem, lai vietējie iedzīvotāji varētu nokļūt gan uz Ķekavu, gan uz Rīgu, gan Ķekavas apvedceļa otrā pusē. Bez šāda savienojuma vietējo iedzīvotāju piekļuve ātrgaitas Ķekavas apvedceļam, kā arī tagadējai Bauskas šosejai būtu ļoti apgrūtināta vai pat neiespējama, informē VSIA “Latvijas Valsts ceļi”.

Lasīt vairāk...

Pasākumu ciklā "Rīts ar literatūrzinātnieku" varēs iepazīt Siguldas novada literatūras vērtības

Turpmāk reizi mēnesī sestdienu rītos būs iespēja iepazīt Siguldas novada literātus pasākumu ciklā "Rīts ar literatūrzinātnieku". Tie būs astoņi literatūrzinātnieku stāsti par Siguldas novada literatūras vērtībām. Pirmais pasākums notiks jau 19.februārī Inciema tornī, kurā nupat atklāta Anšlavam Eglītim veltīta ekspozīcija, informē kultūras centrā "Siguldas devons".

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.