Menu
 

Ceturtdiena, 10 Februāris 2022

Teikmanis: Ar esošo Satversmi varam dzīvot arī nākamos 100 gadus

Satversme ir moderna un demokrātiska, tā iederas mūsu sabiedrībā un ir pielāgojusies laikmeta prasībām, tāpēc ar šo Satversmi mēs droši varam dzīvot arī nākamos 100 gadus un vēl pēc tam, par godu Latvijas Republikas Satversmes un Valsts prezidenta (VP) institūcijas 100.gadadienai Rīgas pilī rīkotā preses konferencē šodien sacīja VP kancelejas vadītājs Andris Teikmanis.

Lasīt vairāk...

Guntis Tālers: Karā pelna ar ieročiem un munīciju, pandēmijā – ar zālēm un vakcīnām

Pirms mēneša grāmatu sērijā “Vakara romāns” iznāca Gunta Tālera debijas darbs – spraigs trilleris ar romantisku piesitienu “Garās nakts mēness”. Pie pseidonīma autors tika tāpēc, ka viens Guntis Zariņš latviešu literatūrā jau ir bijis. Priekšgājējs gan nebija tik ražīgs – mūsdienu amata un vārda brālim šogad iznāks... trīs grāmatas.

Lasīt vairāk...

Mārtiņš Āboliņš: Ar atbalsta pasākumiem ir izdevies ierobežot cenu kāpumu Latvijā

Latvijas valdībai ar atbalsta pasākumiem energoresursu cenu kāpuma kompensācijai ir izdevies ierobežot patēriņa cenu kāpumu un janvārī inflācija Latvijā, atšķirībā no citām Eiropas valstīm, pat samazinājās. Inflācijas Latvijā gan joprojām saglabājas augsta un salīdzinājumā ar 2021. gada janvāri patēriņa cenas Latvijā šī gada pirmajā mēnesī palielinājās par 7,4 %, lai arī salīdzinājumā ar pērnā gada decembri cenas Latvijā palika nemainīgas, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija. Pēc manām aplēsēm, bez valsts atbalsta pasākumiem inflācija Latvijā janvārī būtu jau ap 9 %.

Lasīt vairāk...

Apstiprina sporta nozarei piešķirto valsts budžeta līdzekļu sadali 2022.gadam

Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdē apstiprināts valsts budžeta līdzekļu sadalījums 2022.gadam programmā “Sports” 50 595 419 eiro apmērā. Tie paredzēti, lai nodrošinātu finansējumu sporta pedagogu darba samaksas finansēšanai profesionālās ievirzes sporta izglītības programmās, sporta federācijām un sporta pasākumiem, nacionālas nozīmes starptautisku sporta pasākumu organizēšanai, komandu sporta spēļu izlašu nodrošināšanai, augstas klases sasniegumu sportam, valsts sporta bāzu uzturēšanai un attīstības projektu īstenošanai, valsts galvoto aizdevumu atmaksai, Murjāņu sporta ģimnāzijai, Latvijas Sporta muzejam un biedrībai “Latvijas Paralimpiskā komiteja” pielāgotā sporta attīstībai.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.