Menu
 

Piektdiena, 14 maijs 2021

IZM rosina mīkstināt vairākus Covid-19 ierobežojumus izglītībā un sportā, sasniedzot konkrētus vakcinācijas rezultātus

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) rosina mīkstināt vairākus Covid-19 ierobežojumus izglītībā, sportā un darbā ar jaunatni, ja tiek sasniegti konkrēti vakcinācijas rezultāti, liecina aģentūras LETA rīcībā esošais dokuments par IZM priekšlikumiem Valsts kancelejas Starpinstitūciju sadarbības koordinācijas grupai un Veselības ministrijai (VM).

Lasīt vairāk...

Atklāta aktīva dzīvesveida atbalsta iniciatīva "Kustība, kas vieno"

  • Publicēts Sports

VAS "Latvijas Loto" piektdien oficiāli atklājis jaunu nacionāla mēroga loteriju projektu ar sabiedriskā labuma mērķi – "Sporta loteriju", kas ievada kopā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) īstenoto aktīva dzīvesveida atbalsta iniciatīvu "Kustība, kas vieno". Šīs iniciatīvas mērķis ir veicināt veselīgu dzīvesveidu un sportiskās aktivitātes visās vecuma grupās, vienlaikus ar loterijas palīdzību piesaistot līdzekļus atbalstam jauniešu sportam, pavēstīja Latvijas Olimpiskajā komitejā.

Lasīt vairāk...

Militārajās mācībās "Summer Shield XVII" Ādažu poligonā trenēs gaisa un sauszemes operāciju integrāciju

No 17. līdz 28. maijam Ādažu poligonā norisināsies starptautiskās militārās mācības “Summer Shield XVII”. Latvijas organizētajās starptautiskajās militārajās mācībās piedalīsies aptuveni 1200 karavīru no Albānijas, ASV, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Latvijas, Lielbritānijas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, informēja Aizsardzības ministrijā.

Lasīt vairāk...

SPKC: Latvijā turpinās lēns saslimstības ar Covid-19 pieaugums

Covid-19 saslimstības 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju Latvijā šobrīd ir 453,3 (pirms nedēļas – 441,2). Savukārt Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) vidējais rādītājs turpina samazināties, sasniedzot 276,9 (nedēļu iepriekš – 340,2). Latvija saslimstības ziņā pakāpusies uz 6. vietu starp visām ES un EEZ valstīm, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Lasīt vairāk...

Mārupes MMS akordeonistu konkurss neklātienē pulcēs teju 400 jauno mūziķu

No 17. līdz 20. maijam Mārupes Mūzikas un mākslas skola sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Akordeona klasi, starptautisko mūzikas skolu asociāciju “CON ANIMA” organizē Starptautisko akordeona spēles konkursu “Concord of Sounds 2021”. Vērienīgajā konkursā attālināti piedalīsies teju 400 jauno akordeonistu, liecina Mārupes novada pašvaldības informācija.

Lasīt vairāk...

Martā tūristu mītnēs pieaudzis vietējo viesu skaits

2021.gada martā Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 48,2 tūkstoši ārvalstu un vietējo viesu, kas ir par 39,4 % mazāk nekā 2020. gada martā un par 6,7 % vairāk nekā februārī, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Viesi tūristu mītnēs pavadīja 96,1 tūkstoti nakšu, kas ir par 45,1 % mazāk, salīdzinot ar pagājušā gada martu.

Lasīt vairāk...

Pavils Brūvers. Tev būs savu tēvu un māti godāt

Maija otrajā svētdienā gandrīz 100 pasaules valstīs tiek svinēta Ģimenes diena. Biežāk gan to dēvē par Mātes dienu, jo gribot negribot šo svētku galvenais akcents nosveras tur, kur meklējams ģimenes pavards, kur sastopama vispilnīgākā mīlestība – un tas ir pie mātes. Nav virs zemes lielākas mīlestības kā mātei pret savu bērnu.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Pēdējā gada laikā 46 % iedzīvotāju pasliktinājusies redze

Pēdējā gada laikā 46 % Latvijas iedzīvotāju novērojuši, ka viņiem ir pasliktinājusies redze, noskaidrots aptieku tīkla “Apotheka” un pētījumu uzņēmuma “Norstat” veiktajā aptaujā. Savukārt 30 % aptaujāto respondentu norādīja, ka pēdējā gada laikā attālinātā darba vai mācību dēļ acis biežāk un ātrāk nekā iepriekš sākušas nogurt un krietni biežāk acīs jūtams diskomforts, piemēram, acu asarošana vai gluži pretēji – sausums. Eksperti stāsta, ka viens no efektīvākajiem veidiem, kā parūpēties par acu veselību, ir ievērot veselīgu līdzsvaru starp laiku pie ekrāniem un laiku bez ekrāniem, kā arī veikt speciālus acu vingrinājumus.

Lasīt vairāk...

"Rail Baltica" projekta ietvaros meklēs nesprāgušu munīciju Stopiņu novada Cekulē

"Rail Baltica" kopuzņēmums "RB Rail AS" izsludinājis iepirkumu ar mērķi identificēt nesprāgušu munīciju un veikt ģeotehniskos darbus bijušajā Cekules militārajā zonā. Piesārņotā teritorija atrodas Stopiņu novadā, blakus valsts autoceļam A4 apmēram 20 km attālumā no Rīgas, un plānots, ka to šķērsos "Rail Baltica" pamattrases posms “Vangaži-Salaspils-Misa.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.