Menu
 

Trešdiena, 28 Decembris 2022

Aptauja: vīnu un dzirkstošo vīnu pirms Jaunā gada pērk par 50% vairāk nekā bezalkoholiskos dzērienus

Vīns un dzirkstošais vīns ir tie, ko Jaunā gada sagaidīšanas svinībām pamatā izvēlas iegādāties Latvijas iedzīvotāji,  liecina “Mēness aptiekas” un  pētījumu aģentūras “Norstat” decembrī veiktā aptauja, kurā to apstiprinājusi  vairāk nekā puse respondentu (55%). 33% iedzīvotāju teikuši, ka viņu izvēle būs svētku galdu papildināt ar bezalkoholiskajiem dzērieniem, bet 14% nav paredzējuši nekādu dzērienu iegādi.

Lasīt vairāk...

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests pāriet uz darbu ārkārtas situācijas režīmā

Lai saglabātu spēju sniegt savlaicīgu neatliekamo medicīnisko palīdzību pacientiem dzīvībai kritiskās situācijās, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) no trešdienas, 28.decembra, pāriet uz darbu ārkārtas situācijas režīmā. Šādu lēmumu pieņēmusi NMPD Ārkārtas vadības grupa, jo, pieaugot sabiedrībā gripas, Covid-19 un citu augšējo elpceļu saslimšanām, turpina pieaugt uz ārkārtas tālruni saņemto zvanu un brigāžu izsaukumu skaits situācijās, kas nav neatliekamas.

Lasīt vairāk...

Valsts policija meklē vīriešus aizdomās par bronzas kaijas nozagšanu Jūrmalā

Šā gada 30.novembrī pulksten 23.08 Jūrmalā, pie izejas uz jūru netālu no Turaidas ielas, no vides objekta “Jūrmalas baltā kaija” tika nozagta viena bronzas skulptūra – kaija, kā arī sabojāta vēl viena kaijas skulptūra un soliņš. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vienas šādas bronzas skulptūras cena ir 3800 eiro un kopējie nodarītie zaudējumi Jūrmalas valstspilsētas administrācijai ir aprēķināti 8999,92 eiro.

Lasīt vairāk...

Pieci biežākie mīti par geimingu – kā ir patiesībā

Datorspēļu jeb geiminga vide ir industrija, kas pēdējos gados piedzīvo strauju izaugsmi, bet vienlaikus nezinātājam arvien ir dažādiem mītiem apvīta. Tas veido nepilnīgu priekšstatu par to, kādi ir ieguvumi no spēļu spēlēšanas, kā arī komunikācijas ar citiem aizrautīgiem geimeriem. Viens no Latvijā zināmākajiem geimeriem – Andris Grīnbergs jeb grianDs, kas ir arī producents, satura veidotājs un īpašnieks “Goexanimo” studijai, atspēko populārākos mītus par geimingu.

Lasīt vairāk...

Bērnu slimnīcā ieviesti ierobežojumi apmeklētājiem (precizēta)

Tā kā no 2023. gada 1. janvāra valstī mainās Covid-19 testēšanas algoritms, kas paredz, ka bērnu vecuma pacientiem no valsts budžeta tiks apmaksāta testu veikšana tikai stacionārā, Bērnu slimnīcā netiek mainīta līdzšinējā kārtība. Pacientiem, kuri ierodas uz plānveida ārstniecības pakalpojumiem Bērnu slimnīcas stacionārā, Dienas stacionārā, Rehabilitācijas un psihiatrijas dienas stacionārā̄ un Rehabilitācijas stacionārā, kā arī viņus pavadošajām personām SARS-CoV-2 Ag tests (ātrais tests) tiks veikts slimnīcā uz vietas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.