Menu
 

Piektdiena, 30 Decembris 2022

Svētku galds 20 eiro vērtībā: iesaka šefpavārs Raimonds Zommers

Gada siltāko un gaidītāko svētku laiks rit pilnā sparā. Ģimenes kopā sanākšana, eglīte, kopīga svētku galda klāšana un gaisā virmojošais maltītes aromāts ir vien dažas no sastāvdaļām, kas uzbur svētku sajūtu. Lai ikviena ģimene varētu pagatavot restorāna cienīgu maltīti budžeta ietvaros, šefpavārs un “Maxima Latvija” garšu vēstnesis Raimonds Zommers dalās uzkodu, pamatēdiena un deserta idejās 20 eiro vērtībā, kuras būs pa spēkam pagatavot ikvienam.

Lasīt vairāk...

Sekmīgie Siguldas novada 10.–12.klašu izglītojamie saņems stipendijas

Motivējot Siguldas novada pašvaldības vidējās izglītības iestāžu 10.–12.klašu izglītojamos paaugstināt mācību sasniegumus un vienlaikus sekmējot 9.klašu absolventu vēlmi turpināt mācības Siguldas novada vidējās izglītības iestādēs, pašvaldība no 2022./2023.mācību gada 2.semestra 10.–12.klašu skolēniem piešķirs stipendijas. Stipendijas plānots ieviest četrās novada vidējās izglītības iestādēs – Siguldas Valsts ģimnāzijā, Siguldas pilsētas vidusskolā, Mālpils vidusskolā un Krimuldas vidusskolā, pavēstīja novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Pirmssvētku padomi vielmaiņas uzlabošanai

Svara zaudēšana, vielmaiņas “paātrināšana”, gremošanas traucējumu novēršana – tās visas ir arī aktualitātes gada nogales svētku laikam, kad pasākums seko pasākumam un ir jāspēj vienlaikus – gan neiesprūst balles apģērbā, gan neaizvainot mājasmātes un mājastēvus, ja gadās no viena godu galda uz nākamo doties.

Lasīt vairāk...

Ulbrokā par braukšanu ar neatbilstošām riepām sākti pieci administratīvā pārkāpuma procesi

Šonedēļ Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki kopā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbiniekiem veica automašīnu tehniskā stāvokļa pārbaudes, īpašu uzmanību pievēršot riepu stāvoklim un to atbilstībai likumā noteiktajām prasībām. Pēc Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas informācijas, trīs dienu laikā kopā tika pārbaudītas 673 automašīnas un fiksēti vairāk nekā 40 pārkāpumi.

Lasīt vairāk...

CSP: 52,8 % no 2020.gada Latvijas IKP attiecināmi uz Rīgu, 16,1% – uz Pierīgu

Faktiskajās cenās iekšzemes kopprodukts (IKP) Latvijā 2020. gadā bija 30,3 miljardi eiro. 52,8 % (16,0 miljardi eiro) no Latvijas IKP attiecināmi uz galvaspilsētu Rīgu, kam sekoja Pierīga ar 16,1 % (4,9 miljardi eiro), kopā aptverot divas trešdaļas (68,9 %) no Latvijas IKP. Sekoja Kurzeme ar 9,2 % (2,8 miljardi eiro), Zemgale ar 8,3 % (2,5 miljardi eiro), Latgale ar 6,9 % (2,1 miljards eiro) un Vidzeme ar 6,6 % (2 miljardi eiro), liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati par IKP reģionos.

Lasīt vairāk...

Top3 Jaunā gada apņemšanās. Iesaka speciālisti

Jaunā gada tuvošanās nereti mudina mūs ņemt rokā pierakstu blociņus un sākt rakstīt jaunas apņemšanās nākamajam gadam. Iespējams, kāds arī paņem rokā pērnā gada blociņu, saliek plusus un mīnusus – kas izdevies un kas nē, izvērtējot, kāpēc kaut kas nav sasniegts. Kādas varētu būt TOP3 ieteicamās Jaunā gada apņemšanās?

Lasīt vairāk...

Ādažu novadā plānots būvēt jaunu pašvaldības izglītības iestādi

Lai iespējami efektīvāk atrisinātu problēmu ar vietu pieejamības ierobežojumiem gan pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs, gan Ādažu vidusskolā, plānots izveidot jaunu izglītības iestādi, kura sniegtu pakalpojumus gan pirmsskolas izglītības, gan arī vispārējās izglītības programmās, par 28.decembra novada domes sēdē lemto informēja pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Konkursa "Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2022" finālistu skaitā Jūrmala, Ropaži un Sigulda

Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) īstenotā konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2022” finālam, ņemot vērā pašvaldību sniegtos datus, iedzīvotāju balsojumu, kā arī vērtēšanas komisijas iegūtos datus par iedzīvotājiem pieejamajiem pakalpojumiem ģimeņu atbalstam, no Rīgas plānošanas reģiona izvirzīta Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība, Ropažu novada pašvaldība un Siguldas novada pašvaldība.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.