Menu
 

Otrdiena, 27 Decembris 2022

Bīstamākajos ceļu punktos ik gadu reģistrē vairāk nekā 100 satiksmes negadījumus; bīstami punkti arī Pierīgā

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) apkopotā statistika par pēdējiem septiņiem gadiem (2016-2022) liecina, ka Latvijā ir divi "bīstamie punkti" - publiskās stāvvietas pie t/c "Spice" un t/c "Alfa", kuros ceļu satiksmes negadījumi (CSNg) tiek reģistrēti ne retāk kā 100 reizes gadā. "Diemžēl tradicionāli jau vairāku gadu garumā bīstamākās vietas autovadītājiem ir lielveikalu stāvlaukumi, kuros tiek reģistrēts lielākais CSNg skaits, turklāt šāda tendence ir novērojama gan Rīgā, gan citur valstī," skaidro LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

Lasīt vairāk...

Pēc trīs gadu pārtraukuma atkal pasniegs Latvijas Metālmūzikas gada balvas

Mūzikas un pasākumu industrijai atgriežoties ierastajā ritmā, ko uz brīdi bija apturējusi visaptverošā pandēmija un tai sekojošie ierobežojumi, atkal tiks pasniegtas Latvijas Metālmūzikas gada balvas, turklāt šoreiz tās piešķirs par veikumu trīs gadu periodā, suminot labākos 2020., 2021. un 2022.gada ierakstus un māksliniekus, informē pasākuma rīkotāji.

Lasīt vairāk...

"Latvenergo" galvenais izpilddirektors: Gaidāms intensīvs tehnoloģiju uznāciena gads

Enerģētikas tematika 2022.gadā ir ļoti aktuāla visā pasaulē, un daudzviet nākas saskarties ar energoresursu pieprasījuma pieaugumu, ko ietekmējusi ģeopolitiskā situācija - Krievijas uzsāktais karš Ukrainā. Esam piedzīvojuši ļoti augstu energoresursu cenu eskalāciju. Tādējādi šis gads enerģētikas nozarē veido būtisku pagriezienu Eiropā, ziemeļvalstīs un Baltijā, lai nodrošinātu savas valsts energoneatkarību un energoapgādes drošumu. Šogad ir pārtraukti darījumi ar Krieviju, tādējādi energoresursu iegādi kompensējam ar darījumiem citās valstīs un reģionos.

Lasīt vairāk...

Banka: Aktivizējusies krāpniecība, izmantojot interneta meklētājprogrammas

Krāpnieki šobrīd aktīvi izmanto pikšķerēšanas metodi, kurā informācija no klientiem ļaunprātīgi tiek ievākta, meklētājprogrammu rezultātu augšgalā izvietojot reklāmu, tā atdarinot bankas mājaslapu. Meklētājprogrammu piedāvātā reklāma jeb krāpnieciskā saite aizved uz vizuāli līdzīgu vai pat identisku vietni, un tās mērķis ir piefiksēt klienta ievadītos pieejas kodus un citus personas datus, informē bankas "Citadele" pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 64% autovadītāju nejūtas pārliecināti par savām prasmēm vadīt auto ziemā

Krietni vairāk nekā puse – 64% – autovadītāji nejūtas pilnībā pārliecināti par savām prasmēm vadīt auto ziemas apstākļos. 51% no viņiem norāda, ka uz slidena ceļa un sniegputenī prasmes varētu būt labākas, 10% ziemā pārsvarā izvēlas braukt tikai sausā un gaišā laikā, bet 3% atzīst, ka ziemā nebrauc vispār. Vien 36% autovadītāju norāda, ka jūtas pārliecināti par sevi jebkuros laika apstākļos ziemā, liecina “Carlsberg 0.0 atbildīgas braukšanas indeksa” dati.

Lasīt vairāk...

Operetes teātris gada nogalē aicina uz krāšņu koncertu "Evergreens"

29.decembrī plkst.19.00 VEF Kultūras pilī norisināsies Operetes teātra dzirkstošais jaungada koncerts "Evergreens". Tajā piedalīsies solisti Anta Jankovska (soprāns, Itālija), Jolanta Strikaite (soprāns), Oleksandrs Čuvpilo (tenors, Kijivas Nacionālā Akadēmiskā operetes teātra solists), Andrius Apšega (baritons, Kauņas Valsts muzikālā teātra solists), dejotāji Asnāte Rikse un Kārlis Kemlers, kā arī Operetes teātra simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Koncertu vadīs Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Lasīt vairāk...

Trīs uzkodu un kokteiļu receptes jaungada svētku galdam

Ko jūs šogad liksiet svētku galdā? Rasols, siļķe kažokā, vīns un šampanietis... tas viss jau ir apnicis! Aizrautīgā kulināre un 13 bestselleru autore Signe Meirāne ir sagatavojusi īpašu svētku uzkodu receptes, kas pārsteigs pat visizsmalcinātāko viesi. Savukārt franču konjaka nama "Courvoisier" pārstāvis Baltijas valstīs Vitauts Pazerecks dalās ar neparastu kokteiļu receptēm, kas ir ideāli piemēroti šiem ēdieniem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.