Menu
 

Trešdiena, 01 Marts 2023

Atbalsta aizliegumu iegādāties tabakas izstrādājumus personām, kas jaunākas par 20 gadiem

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija trešdien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus, ar kuriem plānots noteikt, ka tabakas izstrādājumus, aizstājējproduktus, augu smēķēšanas produktus, elektroniskās smēķēšanas ierīces un uzpildes tvertnes būs aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 20 gadiem, un šīs personas nedrīkstēs tos iegādāties, informēja Saeimas preses dienests.

Lasīt vairāk...

Tirgū ienāk jauns spēlētājs ēdiena piegādes segmentā

Latvijā pirmais food tech jaunuzņēmums fresh.club aicina dzīvot skaisti un veselīgi bez piepūles: uzņēmums piedāvā jaunu pieeju ēdienu piegādes segmentā, katru dienu piegādājot svaigas, veselīgas un individualizētas premium segmenta maltītes klientiem, kuri vēlas baudīt garšīgu ēdienu, tomēr ēst veselīgi, samazināt vai pieaudzēt svaru, palielināt muskuļu masu.

Lasīt vairāk...

Sākusies pieteikumu iesniegšana Siguldas novada pašvaldības konkursā "Tūrisma atspere"

Ar saukli “Atsperies un īsteno” Siguldas novada pašvaldība ir izsludinājusi konkursu “Tūrisma atspere”.  Konkursa mērķis ir atbalstīt ekonomiski ilgtspējīgu projektu īstenošanu  mazos un vidējos uzņēmumos, kas darbojas tūrisma un viesmīlības jomā, lai veicinātu Siguldas novadā plašāku un noturīgāku tūrisma un viesmīlības piedāvājumu.

Lasīt vairāk...

Aptauja: inflācijas ietekmē pieaug mājsaimniecību izdevumi, kā arī pieprasījums pēc aizdevumiem

Pērn inflācijas līmenis Eiropas Savienībā sasniedza līdz šim nebijušus augstumus, kas līdz ar straujo energoresursu cenu kāpumu lielai daļai iedzīvotāju lika pārskatīt savus tēriņus. Vairāk nekā trešā daļa respondentu Latvijā norāda, ka nespēj laikus apmaksāt rēķinus, un novērojama tendence ņemt nelielus aizdevumus ikdienas rēķinu apmaksai, liecina “Ferratum” veiktā aptauja.

Lasīt vairāk...

Bibliotēka kā pilsētas sirds – gan iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem

Mūsdienās bibliotēka vairs nav tikai vieta, kur lasīt grāmatas, tās loma un funkcijas laika gaitā ir būtiski mainījušās. Šobrīd bibliotēkas piedāvā arī dažādus izglītojušus un informatīvus pasākumus, sniedz iespēju iepazīt mākslu, socializēties un jēgpilni pavadīt brīvo laiku. Lai sekmētu iedzīvotāju un pilsētas viesu interesi par bibliotēku, nepieciešams domāt arī par sakārtotu infrastruktūru, tostarp veloinfrastruktūru, ērtām piekļuves iespējām un labiekārtotu apkārti.

Lasīt vairāk...

1.martā stājas spēkā divu mēnešu makšķerēšanas liegums no laivām, kanālos un caurtecēs

  • Publicēts Vide

No 1. marta līdz 30. aprīlim saistībā ar zivju nārstu ir aizliegta jebkura veida makšķerēšana no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem visos ūdeņos, izņemot Baltijas jūru un Rīgas līci, kā arī noteiktos kanālos un caurtecēs Daugavas upju, Gaujas upju, Lielupes upju un Ventas upju baseinu apgabalos, atgādina Valsts vides dienests (VVD).

Lasīt vairāk...

Taupīt elektrību, taupot siltumu. Kur mājoklī var pazust siltums?

Arvien vairāk mūsdienīgu mājokļu apsildes veidu tiek darbināti ar elektrību. Pieaugot tās cenām, apkures sezonas kļūst par izaicinājumu daudzu mājsaimniecību budžetiem, tādēļ svarīgi, lai elektrība tiktu patērēta pēc iespējas efektīvāk. Rodoties siltuma zudumam, palielinām apsildes temperatūru, kas attiecīgi ievērojami palielina elektrības patēriņu. No tā iespējams izvairīties, novēršot lieku siltuma zudumu. Skolēnu erudīcijas konkursa “FIZMIX Eksperiments” eksperti meklē atbildes, kur mājoklī var pazust siltums.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.