Menu
 

Valsts policijā un Valsts mežu dienestā nav konstatēta patvaļīga koku ciršana Baložos Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ķekavas novada pašvaldības arhīvs Foto - Ķekavas novada pašvaldības arhīvs

Izskatot saņemtos iesniegumus par iespējamu pretlikumīgu koku izciršanu šāgada martā Ķekavas novada Baložos, pārkāpumus nav konstatējusi ne Valsts policija, ne Valsts mežu dienests.

Valsts policijas Rīgas Reģiona pārvaldes Baložu iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšniece Vineta Vaičuka informējusi Baložu pilsētas pārvaldnieku Lauri Bergmani, ka pārbaudes laikā neesot saņemts pieteikums par dabas videi radīto kaitējumu, bet gan Ķekavas novada pašvaldības iesniegums ar informāciju par to, ka ir notikuši sakopšanas darbi. Valsts policija ir pieņēmusi lēmumu par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu saskaņā ar 373.panta 1.daļas (atteikt uzsākt kriminālprocesu) un 377.panta 2.punktu (izdarītajā nodarījumā nav noziedzīga nodarījuma sastāva).

Valsts policijā portālam “Apriņķis.lv” apstiprināja, ka saistībā ar minēto gadījumu tiešām ir pieņemts lēmums par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu. “Par to, vai pieņemtais lēmums tika vai tiks pārsūdzēts, šobrīd mums informācijas nav,” piebilda policijā.

“Pildot pilsētas pārvaldnieka funkcijas, nākas veikt dažādas darbības, arī nepatīkamās. Ja kādam tika sagādātas neērtības – atvainojos. Paldies visiem Ķekavas novada Baložu pilsētas iedzīvotājiem par vērību un atbalstu teritorijas uzraudzībā un sakārtošanā,” paudis L.Bergmanis, kurš 12.martā viens no pirmajiem informēja plašāku sabiedrību par iespējamām nelikumībām un vērsās ar iesniegumu Valsts policijā.

Savukārt Ķekavas novada pašvaldībā saņemts Valsts meža dienesta Rīgas reģionālās virsmežniecības Babītes nodaļas mežzines A.Tīsiņas parakstīts dokuments, kurā teikts, ka, veicot pārbaudi norādītajā īpašumā, netika konstatēta patvaļīga koku ciršana mežā.

Pašvaldībā atkārtoti norāda, ka Baložos veiktie sakopšanas darbi, ieskaitot koku nociršanu, ir veikti likumīgi un nav konstatēta pavaļīga ciršanu mežā, kā tas iepriekš maldīgi izskanēja medijos. Sakopšanas darbos iegūtais kokmateriāls atbilstoši normatīvajiem aktiem tika uzmērīts, novērtēts un  tika pārdots izsolē, kuras rezultātus apstiprinājusi Ķekavas novada dome.

“Atbilstoši Īpašumu pārvaldes vides aizsardzības speciālista uzdevumam, no šīs teritorijas ir izvesti celmi un nogādāti izžāvēšanai netālu esošajā pašvaldības īpašumā Rīgas ielā 36, kā arī šobrīd turpinās darbs pie krūmu izciršanas pēc iepriekšējās sakopšanas pārpalikušajā joslā, kas nav mežs. Taču apjomīgākais darbs ir minētās teritorijas atbrīvošana no sadzīves un būvniecības atkritumiem, kas tur jau krājušies daudzus gadus, daļa jau šobrīd ir izvesti. Tāpat teritorijas sakopšanas ietvaros tiks noplanēta zeme un kūdras kaudzes,” pavēstīja Ķekavas novada domes pārstāve Vineta Vītoliņa.

Šajā pašvaldības īpašumā plānots nākotnē izveidot  tehniskās jaunrades parku, kurā novada iedzīvotājiem un citiem interesentiem būs iespēja  nodarboties ar lidmodelisma, drona un bezpilota lidaparātu izklaides iespējām un izmēģinājumiem.

Iepriekš:

Pilsētas pārvaldnieks: Baložos pretlikumīgi izcirsts pašvaldības mežs

Policijā sākta pārbaude par koku izciršanu uz pašvaldības zemes Baložos

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.