Menu
 

Decembris 2015

Tumšajiem vakariem nav jābūt tumšiem, galvenais ir gādāt par mājokļa apgaismojumu

Mājokļa pārvēršana burvīgi mājīgā dzīves telpā, kur omulīgi pavadīt garos ziemas vakarus, nebūt nav sarežģīta. Ar apgaismojuma palīdzību varam ļoti daudz izmainīt telpas kopiespaidu, un to iespējams veiksmīgi izdarīt, neiztērējot pārlieku lielus finanšu resursus. Jebkurā telpā apgaismojumu ir iespējams pārvērst no vienkārša funkcionālā elementa par izteiksmīgu interjera papildinājumu. Vienalga, vai nepieciešama jauna stāvlampa vai vēlies ienest telpā citādu noskaņu ar iekaramo griestu lampu, ir pieejami budžeta risinājumi, kas turklāt padarīs mājokļa vidi veselīgāku un drošāku.

Lasīt vairāk...

Dainis Gašpuitis: Līdz pavasarim apstrādes rūpniecībā jāuzgaida

Septembrī Latvijas rūpniecības apjomi samazinājās par 2,7%. Ražošanas apjomi ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē samazinājās par 20,9%, apstrādes rūpniecībā par 4,6%. Kāpumu par 18,3% piedzīvoja elektroenerģijas un gāzes apgāde. Produkcijas apjoms samazinājās pēc īpatsvara lielākajā nozarē – kokrūpniecībā (-6,2%). Savukārt pieaugums bija divās no trim pēc īpatsvara lielākajās apstrādes rūpniecības nozarēs - pārtikas produktu (6%) un gatavo metālizstrādājumu ražošanā (3%).

Lasīt vairāk...

Imunitātei brīvdienu nav. Pieci padomi tās stiprināšanai rudens periodā

Atgriežoties vēsākam un drēgnākam laikam, arvien aktuālāks kļūst jautājums par imunitātes stiprināšanu. Jo īpaši tādēļ, ka rudens un ziemas mēneši ir noslogotāks periods gan bērniem, gan pieaugušajiem - vairāk stresa, slodzes darbā un sadzīvē, kā arī biežāka uzturēšanās iekštelpās, kas var vājināt organisma dabiskās aizsargspējas. Arī senioriem šajā laikā jākļūst uzmanīgākiem no iespējamas saaukstēšanās un vīrusiem.

Lasīt vairāk...

Šefpavāra Raimonda Zommera gardā ķirbju zupa

Tuvojoties gada vēsākajam laikam, nereti ir vēlme celt galdā ko īpaši siltu un gardu, atbilstoši sezonalitātei. Tam izcili piemērotas rudens krāšņākās ogas – ķirbji. “Maxima Latvija” garšu vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers dalās ātri un viegli pagatavojamā ķirbju krēmzupas receptē, ar ko iepriecināt gan sevi, gan savus mīļos, turklāt ķirbju krēmzupas izmaksas nepārsniegs 5 eiro.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.