Menu
 

"Prezidenta kausā" starta rāvienos uzvar Bērziņš, Vītola, Bots/Plūme un Robežniece/Bogdanova

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Sestdien Siguldas Bobsleja un kamaniņu trases starta estakādē norisinājās starta rāviena sacensības “Prezidenta kauss”, kas oficiāli atklāj jauno 2023./2024. gada sezonu kamaniņu sportā. Sacensībās piedalījās 101 sportists visās vecuma kategorijās – no pieaugušajiem līdz pat pašiem mazākajiem.

Ņemot vērā to, ka kamaniņu sportā starta ātrumam ir liela nozīme augstvērtīga rezultāta sasniegšanā, starta rāvienu sacensības ļauj uzzināt labākos un ātrākos sportistus starta izpildījumā, kas sevī iekļauj gan starta tehnisko izpildījumu, gan tā saucamos "pingvīnus" jeb atgrūdienus pa ledus virsmu, lai paātrinātu kamanu trases sākuma posmā, norāda Latvijas Kamaniņu sporta federācijā. Katrs dalībnieks veica divus starta rāvienus, kurus summējot, tika noteikti labākie.

Vīriešu konkurencē uzvaru izcīnīja siguldietis Gints Bērziņš, aiz sevis atstājot titulēto Kristeru Aparjodu no Saulkrastiem. Savukārt bronzas godalgu izcīnīja vecākās A grupas jaunietis Ēdens Eduards Čepulis (MSĢ/Ulbroka), kurš bija labākais arī starp junioriem. Otrā un trešā vieta junioru konkurencē Edvardam Martam Markitānam (MSĢ/Cēsis) un Kasparam Rinkam (MSĢ/Ropaži). Jauniešiem A grupā vēl viens zelts Ē.E.Čepulim, sudrabs E.M.Markitānam, bet bronza Robertam Lazdānam (MSĢ/Sigulda).

Dāmu konkurencē labākā bija Elīna Ieva Vītola no Siguldas, aiz viņas novadniece Sigita Bērziņa un labākā starp jaunietēm Agnija Bogdanova (MSĢ/Rīga). Junioru un A grupas jauniešu konkurencē uz goda pjedestālā kāpa jaunietes no Murjāņu Sporta ģimnāzijas – A.Bogdanova, Luīze Vucāne (MSĢ/Preiļi) un Amanda Ogorodņikova (MSĢ/Saulkrasti).

Sieviešu divvietīgo ekipāžu konkurencē uzvara juniorēm Martai Robežniecei/Kitijai Bogdanovai (MSĢ/Ropaži/Rīga). Sudraba godalga Andai Upītei/Sanijai Ozoliņai (Sigulda/Rīga), bet bronza Viktorijai Ziediņai/Selīnai Elizabetei Zvilnai (MSĢ/Salaspils/Ropaži). Junioru konkurencē uzvara Robežniecei/Bogdanovai, otrā vieta Ziediņai/Zvilnai, savukārt trešajā vietā Arta Pole/Agnija Bogdanova (MSĢ/Ropaži/Rīga). Jauniešu A grupā zelts Polei/Bogdanovai, bet sudraba godalga Margitai Sirsniņai/Madarai Pavlovai (MSĢ/Ropaži/Sigulda).

Vīru divvietīgo ekipāžu konkurencē uzvara Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem (Sigulda/Ropaži). Otrā vieta Eduardam Ševicam-Mikeļševicam/Lūkasam Krastam (Upesciems/Sigulda), bet trešā – jauniešiem Jānim Gruzdulim-Borovojam/Ēdenam Eduardam Čepulim (MSĢ/Ulbroka), kuri savā vecuma grupā apsteidza Kristiānu Čižiku un Alfrēdu Vanagu (Ropažu nov./Salaspils BJKSS).

Jaunietēm B vecuma grupā labāko trijniekā Katrīna Parfenkova (Sigulda/BJKSS), C grupas dalībniece Līna Zilvere (Sigulda/BJKSS) un Katija Rimicāne (Ropažu nov./BJKSS), bet puišiem – Ādams Šics, Jēkabs Juris Blāķis un Ernests Niedrītis (visi Sigulda/BJKSS). C grupas konkurencē meitenēm uz pjedestāla kāpa L.Zilvere un D grupas meitenes Dārta Ošeniece (Ropažu nov./BJKSS) un Gerda Zilbere (Sigulda/BJKSS; D grupas ieskaitē trešā vieta Rūtai Murašovai no Ropažu novada Stopiņu pagasta). Jauniešiem C grupā vēl viena zelta godaga Ā.Šicam, aiz viņa Ernests Niedrītis (Sigulda/BJKSS) un Viesturs Turlajs (Saulkrasti), bet D grupā pirmās trīs vietas Gustavam Podniekam (Ropažu nov./BJKSS), Renāram Kūkojam (Saulkrasti) un Austrim Bainoram (Salaspils/BJKSS).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.