Menu
 

"Auda" ar uzvaru pār Tukuma futbolistiem izcīna vietu Eiropas klubu kausos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Kristians Putniņš Foto - Kristians Putniņš

Ar minimālu pārsvaru uzvarot futbola klubu “Tukums 2000”/”Telms” Latvijas virslīgas priekšpēdējās kārtas spēlē, Ķekavas “Auda” nosargājusi vismaz ceturto vietu noslēguma tabulā un ieguvusi tiesības arī nākamsezon piedalīties Eiropas klubu kausu turnīros.

Svētdienas spēles likteni izšķīra “Audas” rezultatīvākā spēlētāja Režinaldu Ramireša vārtu guvums pēc sitiena ar galvu pirmā puslaika beigās – 1:0. Uzvaru priekšpēdējā kārtā svinēja arī viņu galvenie konkurenti cīņā par bronzas medaļām “Valmiera FC”, savukārt FK “Liepāja” piedzīvoja zaudējumu Daugavpilī un vairs nepretendē uz vietu Eiropas kausos, kas pienākas pirmo četru vietu ieguvējiem. Pirms pēdējās kārtas “Audai” ir 55 punkti, valmieriešiem 52 un liepājniekiem 48 punkti.

Iespēja nosacīti piedalīties čempionu titula izspēlē bija virslīgas pastarīšiem sporta kluba “Super Nova”/Salaspils futbolistiem, tomēr svētdienas spēlē pret vicelīderiem RFS viņi bija tālu no tā, lai pretiniekiem atņemtu svarīgos punktus – 0:4. Uzvarēja arlī līderi “Riga FC” futbolisti, un pirms pēdējās kārtas spēlēm 11.novembrī abas Rīgas komandas šķir viens punkts (87 pret 86). Salaspils komandai ir 14 punkti un zaudēta vieta virslīgā nākamajā sezonā.

Latvijas pirmās jeb Nākotnes līgas priekšpēdējā kārtā Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” komanda nospēlēja neizšķirti 3:3 ar RFS dublieriem. Olainiešus 11.minūtē vadībā izvirzīja Luka Kadikovs, bet vēlāk mājiniekiem divreiz nācās atspēlēties, ko viņi arī veiksmīgi izdarīja – precīzi sita Marks Pačepko un sešas minūtes pirms beigām Konstantīns Fjodorovs.

Neizšķirti nospēlēja arī “Olaines” konkurenti cīņā par 11.vietu noslēguma tabulā un izvairīšanos no pārspēlēm par palikšanu pirmajā līgā futbola klubs “Smiltene”. Pirms pēdējās kārtas olainiešiem ir viena punkta pārsvars.

Vietu Latvijas otrajā līgā izcīnījis futbola klubs “Union”, kas trešās līgas finālspēlē par trešo vietu vējainos laikapstākļos neitrālā laukumā Jelgavā ar 2:1 pagarinājumā pārspēja Grobiņas sporta centra otro komandu. Pirmā puslaika beigās spēlēšanu pa vējam izmantoja kurzemnieki, sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Ingus Makovskis panāca izlīdzinājumu, bet simtajā minūtē burzmā pie vārtiem Grobiņas komandas spēlētājs pamanījās ieraidīt bumbu savos vārtos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.